Aguafa celebra el seu desé aniversari com a Associació d’Amics i Familiars de Persones amb Alzheimer

0
328

Demà, dia 4 de setembre a les 19:30 hores es realitzarà una roda de premsa presentació dels 10 anys de l’entitat en el Centre Cultural de Guadassuar. El dia 25 de setembre AGUAFA celebrarà el seu desé aniversari. Durant tot l’any es realitzaran activitats de celebració, especialment este mes de setembre on es commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer, 21 de setembre.

AGUAFA és una entitat totalment consolidada en la comarca de la Ribera, així ens avalen els 10 anys d’experiència que volem celebrar. El nostre principal objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia d’Alzheimer entre un altre tipus de demències. Amb este objectiu l’associació ha lluitat per cobrir les necessitats dels afectats per mitjà de servicis als malalts i als propis familiars. Este últim fet és un distintiu de les associacions perquè la dualitat malalt-cuidador està molt present per a nosaltres entenent així que ambdós han de ser cuidats i atesos. Actualment, AGUAFA compta amb una plantilla de 13 treballadores on trobem auxiliars, terapeutes, quiromassatgista i psicòloga. Este equip humà s’encarrega diàriament d’atendre als malalts i interactuar amb els seus familiars atenent-los amb la màxima qualitat possible. Però no sols donem servicis sinó que som la veu pública del nostre col·lectiu i reivindiquem una atenció sociosanitària completa i adequada a les seues necessitats.

Actualment, les associacions es troben en ple retall econòmic que fa que el dia a dia siga més complicat i moltes es vegen obligades a tancar les seues portes. Per este motiu volem celebrar 10 anys de camí com un repte públic a la gran necessitat del món associatiu, per a un món més social. Des de les associacions s’optimitzen els recursos, tant públics com privats, i es destinen plenament a la necessitat detectada per mitjà de la creació de servicis que no existixen des de les xarxes públiques.

Així, doncs, este acte unix diferents representacions per mitjà de la participació de la nostra presidenta Maria Olmos Camarasa, la Regidora de Benestar Social de Guadassuar, Amparo Clemente, i la participació d’un facultatiu del Centre de Salut de Guadassuar, Vicente Bigorra. Amb això volem donar una visió des de diferents punts de vista: social, polític i sanitari, de les associacions i més concretament de la trajectòria d’AGUAFA en estos 10 anys.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here