Carcaixent clausura les activitats d’estiu amb èxit de participació amb més de 1.100 participants

1
1027

Ruta Cultural

La Nit Esportiva, l’Estiu Jove i les Escoles d’Estiu conclouen amb més de 1.100 participants inscrits.

L’Ajuntament de Carcaixent, a través de les àrees d’Esports, Joventut i Infància, ha conclòs les principals activitats organitzades dins de la programació d’estiu. La cloenda de les Escoles d’Estiu ha tancat un cicle d’activitats que han reunit a més de 1.100 participants.

24 anys de Nit Esportiva Musical: 825 participants en 2012

Després de 24 edicions consecutives, la Nit Esportiva s’ha consolidat com una de les activitats més participatives de la joventut carcaixentina. El projecte inicial va ser el fruit d’una campanya d’animació coordinada a nivell comarcal, en la qual varen participar joves de distintes associacions del municipi amb la intenció de realitzar un estudi sobre aquelles coses que més agradaven als joves en el seu temps lliure i utilitzar els resultats per dissenyar activitats juvenils.

Amb eixos resultats i convençuts que la música i l’esport eren dos importants centres d’interés per als joves de Carcaixent, es va idear un projecte que unia esport i música en una encertada combinació.

La primera Nit Esportiva es va celebrar en 1989 com un patrimoni original i únic de la ciutat de Carcaixent: cap altra de les poblacions que participaren en aquella campanya va organitzar un esdeveniment semblant, ni ha perdurat cap festa o acte originat en aquella ocasió.

En l’actualitat i degut al gran número de participants, la Nit Esportiva s’ha convertit en tota una setmana esportiva, en la qual van jugant-se les eliminatòries dels diferents jocs i esports, fins la nit del divendres, normalment coincidint amb el cap de setmana de la nit de Sant Joan, on es juguen les finals en un ambient musical fins la matinada.

Com en la major part d’edicions, cal destacar que els incidents son quasi inexistents i les competicions tenen lloc en un ambient fantàstic. Una mostra més que la gent jove sap divertir-se, passar-ho be, fer esport, escoltar música…i sap fer-ho en bon ambient i harmonia.

En esta edició, un total de 825 joves passaren pel Departament d’Esports per a inscriure’s en les diferents competicions, entre les quals cal destacar els 31 equips de futbol sala (331 participants), els 26 equips de futbol (280 participants), els 50 participants en tennis i frontó, els 68 participants en bàsquet i volei 3:3 o el centenar de joves que participaren en les competicions de jocs de taula.

Per al Regidor de Joventut i Esports, Ino Signes, “els preus populars de les inscripcions, les dates de celebració, la varietat de modalitats esportives i el bon ambient al llarg de tota la setmana son algunes de les claus que poden explicar l’èxit d’un acte que, després de 24 edicions, continua reunint més de 800 participants”.

Un estiu jove molt particpatiu

Després de la Nit Esportiva, des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Carcaixent es posa en marxa una amplia oferta d’activitats molt diverses que es concentren en els mesos de juny-juliol, estan especialment dirigides als joves de la ciutat i combinen tant activitats recreatives com cursos de formació.

-Així, els dies 25 al 27 de juny, va tindre lloc un Taller de Construcció de Titelles amb goma espuma, impartit per una Llicenciada en Belles Arts.

-Tot seguit, els dies 28 i 29 de juny, es va organitzar un Curs de Manipulador d’Aliments especialment preparat per als treballadors del sector alimentari. Un curs que va despertar molt d’interés ja que permetia obtindre una titulació necessària per a treballar en bars, cafeteries, pubs, etc.

-Del 2 al 6 de juliol es va celebrar, amb gran èxit, el Taller de Fotografia denominat “Aprenent a veure”. Amb un professor d’excepció com és Ricard Carrillo, els participants varen tocar diferents temes, tant teòrics com pràctics, practicant al carrer tots els coneixements.

-Del 9 al 13 de juliol, al Poliesportiu Municipal, Anna Mira ens va introduir en el mon dels balls exòtics i els ritmes de moda, a més de posar-nos en forma amb el Taller de Zumba, contagiant als participants l’energia i passió de la salsa, rumba, samba…

Conscients de la necessitat que els joves estiguen preparats per moure’s a través de diferents països, baix la denominació “Europa a la butxaca” s’han organitzat dos cursos gratuïts de formació: un sobre Ferraments Europass (currículum, passaport de llengües, intercanvis…) i l’altre sobre Funcionament de la Xarxa Eures (ofertes i demandes d’ocupació, condicions de vida i treball, situació i evolució del mercat laboral…).

-El Grup de Danses “Les Folies” de Carcaixent va oferir, de forma gratuïta, un Taller d’Iniciació a les Danses Tradicionals Carcaixentines, amb la intenció de formar un grup estable de danses al llarg de tot l’any.

-Menció especial mereix el ja tradicional Campionat de Trivial, un clàsic de les nit d’estiu que este any ha celebrat ja la seua vuitena edició, tornant a reunir al Passeig de Carcaixent un bon grapat de joves disposats a endur-se el primer premi.

-Finalment, la Ruta Cultural Nocturna va reunir mig centenar de participants que veren estar guiats per tres persones expertes en temes locals, com ara el Doctor Vicent Guerola, l’Arxivera Municipal Mari Creu Trujillo i En Bernat Daràs.

De la mà dels especialistes, els participants varen conéixer curiositats i anècdotes de carrers i places, incloent una visita a l’Asil, el seu claustre, capella i refugi antiaeri (un dels pocs que queden, en perfecte estat de conservació). L’activitat va finalitzar amb una visita a la magnífica Casa de Ribera i a l’Arxiu Parroquial de la parròquia de l’Assumpció.

El Regidor de Joventut, Ino Signes, va voler “agraïr especialment la col·laboració de totes les persones que han estat al front de les activitats, així com de l’Asil, la Parròquia de l’Assumpció i la família Ribera per facilitar-nos l’accés als diferents immobles”.

Les Escoles d’Estiu: tradició i innovació

Després de 25 anys, l’Escola d’Estiu és una de les activitats consolidades i amb més llarga tradició dins de la programació cultural d’activitats. Organitzada en les últimes edicions des de l’Àrea d’Infància, manté una ampla oferta d’activitats lúdiques i formatives especialment preparades per a xiquets i xiquets entre els 2 i els 12 anys.

En esta nova edició, les instal·lacions dels col·legis “Navarro Darás” i “Francesc Pons” han tornat a acollir a un centenar de participants per a disfrutar d’unes vacances divertides i ben profitoses, amb esports, manualitats, balls i visites a la piscina, amb moltes oportunitats de passar-ho be i fer noves amistats.

1 Comentario

 1. Este es un 3º intento, estoy por pensar que boicotean.
  cada dia les voy a hacer algo de memoria historica reciente de Carcaixent;

  CUMPLIMIENTO PROGRAMA ELECTORAL 2003/2007

  -Construcción de unas nuevas oficinas del SERVEF de Carcaixent (317.660 €. 100% Conselleria).
  -Nuevo depósito de agua en la Colonia Santa Marina.
  -Compra de 10.369 m2 de terrenos de Renfe, para dotaciones y equipamiento público (438.739 €. 100% Ayuntamiento).
  -Total apoyo a los damnificados por la rotura de la presa de Tous en sus reivindicaciones.
  -Aprobación de 2 presupuestos municipales sin necesidad de recurrir a crédito (2003-2004).

  MAÑANA MAS Y MEJOR

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here