Bloc demana actuacions contra les inundacionns a Carcaixent després de la última tronada

10
432
L'aigua de gom a gom del carrer el dijous a Carcaixent

La tronada d’ahir dijous, que va descarregar 110 litres per metre quadrat a Carcaixent en només 2 hores, provocà que una vegada més l’aigua correra per damunt les voreres, i que fins i tot passejara les plantes baixes en algunes zones del casc urbà. I és que, novament, la xarxa de clavegueram no va poder evacuar tota l’aigua amb normalitat.

Per a BLOC-Compromís (a diferència del que manifestaren anit alguns dels membres de l’equip de govern) esta situació no ha de considerar-se “normal”, per molt que es repetisca any rere any, ja que és la falta d’actuació de les administracions el que provoca que, cada tardor, els habitants de Carcaixent estiguen amb l’ai al cor quan s’ennegreix el cel.

“Des de Bloc-Compromís venim reclamant actuacions per baix de la “cota zero” des de fa anys, és a dir, actuacions a nivell de clavegueram i de la xarxa de col·lectors, però sembla que mai és el moment”, afirma Paco Salom. “Per a  les administracions sempre hi ha altres coses que semblen més importants, suposem que per ser més vistoses i de major rendibilitat electoral. I al final, allò que realment podria resultar un benefici per a la població, perquè evitaria inundacions puntuals i danys en les cases, sempre queda per a un altre moment”.

Per a BLOC-Compromís no hauria de passar un sol dia més sense que l’ajuntament elaborara un pla d’actuacions per tal d’anar solucionant els problemes d’inundació en determinades zones del nucli urbà, com ara Cogullada, la zona dels carrers la Pau i Bonaire i les avingudes. “Som conscients que l’ajuntament no té els suficients recursos per mamprendre en solitari aquestes actuacions, per tant hem d’exigir també a les administracions superiors que invertisquen en el que toca. No pot ser que la Generalitat subvencione places i fonts i que no hi haja partides per a la renovació de clavegueram, ni tampoc que una de les primeres actuacions del govern de Rajoy fóra paralitzar el pla contra inundacions de la Ribera”, continua Salom.

Un veï del carrer Francesc Pons netejant este divendres

“El que passà ahir va ser un avís del que pot passar en les properes setmanes, i a les persones afectades no se’ls pot dir en cap cas que el que van viure anit és normal, i que s’aguanten veient any rere any com l’aigua els entra en casa. Hui hi havia matalassos eixugant-se en el carrer de Santa Bàrbara, i això mai pot ser normal. És necessari que d’una vegada per totes, per exemple, entre el funcionament el desviament del barranc de Sant Antoni, que evitaria les inundacions en el carrer la Pau i en Francesc Pons. No entenem que, estant feta l’obra, no s’acabe la connexió pendent.”

De la mateixa manera, anit es va evidenciar novament la falta de mitjans en la policia local, amb solament 3 agents en el torn nocturn (als que es va afegir un policia que va allargar la seua jornada laboral). “Per molt que s’esforçaren, quatre persones no poden atendre adequadament les nombroses incidències que s’originen amb la inundació dels carrers. Arroseguem des de fa anys un problema amb la dotació de personal de la policia local, però estant com estàvem en alerta taronja, la dotació de personal va ser clarament insuficient”, i així ho han manifestat els veïns dels barris afectats.

10 Comentarios

  • Paco hem d’entedre que estàs satisfet de com han anat les coses este dijous, de la no-neteja del clavegueram, de que «és normal» que hi haja persones afectades …

  • ye tio, ixos del bloc, del psoe i dels altres partits. Tota la vida ha passat el mateix cuant plou tant, aixina esque en conter de renegar ajudeu tots i voreu com se solucionen mes coses

   • «ye jose» i tu vols que quan ploga continue passant el mateix? Tu es veu que no vius en planta baixa veritat? Perquè no vas a Cullà i dius això al mig la plaça? o al carrer la Pau, o als veïns de les zones del Claxon o de vidal Canet?

    «ye jose» el que el Bloc demana és justament que es prenguen mesures per resoldre el problema, és a dir AJUDAR per a que se SOLUCIONEN MÉS COSES

    • «ye, bloquer», pareix que la canalització del Barranc de Gaianes, la neteja del Barxeta, la canalització del Vilella, el canvi de clavegueram en la zona del Mercat, el desaigüe en la zona de l’escorxador…no les ha fet el Bloc.
     I no crec que s’ajude més criticant que treballant per a que es facen les coses que falten.

     • «ye Ino» lo mateixet que dius cí en el nom OPINADOR ho escrius en les notes de prensa de l’Ajuntament . Idèntic! !
      Xe, no has pensat en aprofitar ixe temp i I actualitzar la wweb del M.I.A.? Coste cero !

 1. ¿ Cual sera la siguiente ?
  Plaga de Ratas incluso dentro del ……………….
  Cucarachas
  Aiwa envenená

  ¿Se acuerdan que el pueblo egipcio fue castigado severamente por Dios con 10 plagas por la SOBERBIA de su máximo dirigente político ?

  ¿Sera necesario llegar hasta el final ( la muerte de los primogénitos) para que esta señora se de cuenta que tiene que liberar al ciudadano de Carcaixent de su presencia ?
  Jaaaaaaa Jaaaaaaa Jaaaaaaaaaaaaa

  ¡¡¡¡ Lola , fuera de este pueblo ya !!!
  Antes de que pasen más desgracias.
  Sino , la justicia del señor ( o la del hombre ) caerá sobre ti y sobre tu pueblo.

 2. Carcaixent, com moltes altres ciutats de La Ribera té un risc evident de patir danys per avingudes i inundacions. I la tendència anirà a més en la mesura en la que se destrueixen masses forestals en les àrees de capçalera de rius i barrancs. El cas és que hi ha dues opcions. No fer res, o adoptar mesures. La primera mesura davant qualsevol risc és la planificació estratègica. Si és recurrent que Carcaixent pateix danys per pluja tots els anys, perquè no se planifica què fer per a evitar situacions de risc i minimitzar els danys? A més, ara ja és obligatori per llei. L’Ajuntament té 4 anys per a implantar la nova llei d’emergències… entretant, per si resulta de l’interès dels lectors, podeu llegir alguns consells pràctics de què fer quan plou torrencialment. Salutacions. http://planetaris.blogspot.com.es/2012/08/consell-dautoproteccio-davant-el-risc.html

  • «Ye xixarra», mira que eres espabilat!. Que no veus que el meu comentari és posterior al comunicat i l’he fet, precisament, en llegir la resposta de l’Equip de Govern?.
   Ho tenim clar: eres igual de despert descobritn identitats que fent comentaris!.

 3. Este es un 3º intento, estoy por pensar que boicotean.
  cada dia les voy a hacer algo de memoria historica reciente de Carcaixent;

  CUMPLIMIENTO PROGRAMA ELECTORAL 2003/2007

  -Construcción de unas nuevas oficinas del SERVEF de Carcaixent (317.660 €. 100% Conselleria).
  -Nuevo depósito de agua en la Colonia Santa Marina.
  -Compra de 10.369 m2 de terrenos de Renfe, para dotaciones y equipamiento público (438.739 €. 100% Ayuntamiento).
  -Total apoyo a los damnificados por la rotura de la presa de Tous en sus reivindicaciones.
  -Aprobación de 2 presupuestos municipales sin necesidad de recurrir a crédito (2003-2004).

  MAÑANA MAS Y MEJOR

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here