EU de la Ribera insta la Diputació que cree un veritable pla de treball per a joves

0
323

Des d’EU-la Ribera Alta instem la Diputació de València que cree un veritable pla de treball juvenil, en front del model de beques que s’ha dut a terme per al pròxim mes de setembre per part d’aquesta entitat juntament amb l’Institut Valencià de la Joventut (l’IVAJ). Cal dir que aquesta proposta ja la va defensar el grup d’EUPV en l’organisme provincial.

A diferència del programa la Dipu Te Beca, la nova convocatòria de beques portada a terme per la Diputació de València és per a joves ja llicenciats o graduats, és a dir, no es tracta d’un programa de beques per a formació d’estudiants. Per a Ivan Martínez, membre del Consell Polític d’EU-la Ribera Alta i regidor a Alzira: “aquestes beques suposen una remuneració inferior al Salari Mínim Professional, no es paga a la Seguretat Social i tenen aquestos professionals unes condicions laborals més precàries encara (com ara dret a atur) que en altres modalitats de contractes. No es tracta d’estudiants, sinó que són professionals.”

En efecte, la nova convocatòria de la Diputació i de l’IVAJ no forma part d’un pla de treball jove, i a més els terminis han sigut molt estrets i no ha sigut fruit d’una veritable planificació. Des d’EU defensem que és insuficient concedir una beca de 500 € per un mes, i proposem que es dissenyen projectes que realment ajuden a aquests joves en la seua carrera professional, i ni molt menys se substituïsquen treballadors per becaris.

Per a EU-la Ribera Alta el que cal per a aquests joves, pertanyents a la generació més preparada de la nostra història, no és un programa de beques, sinó possibilitats reals de treball: com es venia fent en altres entitats com els Ministeris o les Universitats amb els nous llicenciats, i això fomentat per les administracions públiques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here