Almussafes fica un pla de xoc front a l’augment de la plaga de panderoles

0
356

Panderola americana

Les panderoles americanes s’instal·len en el sobre sostre d’escaiola de les vivendes a Almussafes. A pesar dels tres tractaments generals del clavegueram realitzats durant el present any per a controlar la plaga de la panderola americana, l’ajuntament ha detectat l’increment del nivell de població de la mateixa en el sobre sostre d’escaiola de nombroses vivendes.

Segons Albert Girona, alcalde d’Almussafes, “este és un problema que ha aflorat en la majoria de municipis de la Ribera. Es tracta d’una plaga diferent, més resistent i amb capacitat de volar, per la qual cosa es realitzarà un nombre més gran de tractaments i es destinarà a això una major dotació econòmica”.

Com a conseqüència d’això, els veïns que detecten alguna panderola en l’interior del seu domicili, han de desplaçar-se a l’Oficina Tècnica o al magatzem de la brigada de servicis, on se’ls farà entrega gratuïtament del producte adequat per a l’eliminació de la plaga. Així mateix, i amb l’objectiu de controlar els insectes rèptils, a finals d’agost s’efectuarà un nou tractament general de desinsectació, desratització i desinfecció.

Des de fa més de 15 anys, el consistori d’Almussafes contracta empreses especialitzades per a efectuar els treballs de control de vectors en el nucli urbana i contornada, així com dels rosegadors i insectes que nien en el clavegueram del nucli urbà i polígons industrials. Així mateix, anualment es procedix a la desinsectació, desratització i desinfecció de tots els edificis municipals. El cost anual per a la realització de les esmentades tasques ascendix anualment a la quantia de 8.619,90 euros.

Fins a la data, s’efectuaven dos tractaments generals del clavegueram i, amb posterioritat, es repassaven les zones concretes en què es reproduïa la plaga. No obstant això, la plaga de les panderoles americanes ha desbordat tant el clavegueram com les vivendes particulars, negocis i edificis municipals, pel que s’ha optat per incrementar el nombre de tractaments de xoc.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here