Gardi Hutter, una de las millors pallasses d’Europa, obrirà el Mim de Sueca

0
355

Gardi Hutter en una actuació

Sota el lema “One man show / one women show”, la Mostra Internacional de Mim a Sueca, programada del 12 al 16 de setembre, inaugurarà la seua 23a edició amb una classe magistral de la prestigiosa clown suïssa Gardi Hutter.

Fidel al seu esperit de conjugar l’exhibició d’espectacles de teatre gestual i de mim amb la formació i la pedagogia, la Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) obrirà les seues portes el pròxim dimecres 12 de setembre amb una classe magistral a càrrec de l’actriu, pallassa i directora suïssa Gardi Hutter. Sota el títol Ser simple és complicat, Hutter dissertarà -i actuarà per tal d’il·lustrar la seua teoria- sobre el clown, la creació contemporània i la importància del gest com a element de comunicació internacional i sense barreres.

Com el seu dia feren el coreògraf i intèrpret Ramon Oller, l’actor Sergi López, el mestre Jacques Lecoq o el director Eugenio Barba, Hutter donarà el tret d’eixida al festival valencià amb una classe magistral. “Un autèntic luxe artístic” en paraules d’Abel Guarinos, director del MIM, qui assenyala que “amb prop de quatre dècades de carrera artística, Hutter ha aconseguit amb el seu art, sàtira i comèdia ser la clown suïssa més guardonada del món i una de les més apreuades i aplaudides d’Europa”.

“One man show / one women show”

La personalitat –o unipersonalitat– de la creació artística articula aquest any la programació del MIM 2012 sota el leit motiv “One man show / one women show” en la dualitat que pot presentar el lema. Per una banda, explica Guarinos, “tracta de treballs unipersonals, amb l’actor-autor sols a l’escenari i, per altra banda, es podrà gaudir d’espectacles concebuts per un únic creatiu que marca al seu torn la pròpia companyia amb un estil i empremta inconfusible”.

Respecte als muntatges on un únic artista poblarà l’escenari, Gardi Hutter estrenarà a la Comunitat Valenciana Jeanne d’ArpPó i el cèlebre mim italià Paolo Nani, afincat a Dinamarca, representarà la seua ja clàssica La carta. Ambdós compartiran cartell amb actors molt més joves com Josu Bilbao, de la companyia basca Teatro Salitre i el seu Amor ciego. Per la seua banda, i com a reflex del creatiu que configura tot un singular projecte artístic sota el seu nom, el MIM presenta per primera vegada a la nostra geografia Voyageurs immobiles, de la Compagnie du Philippe Genty, reconegut director francés que li ha conferit a la seua companyia un estil únic en tot el món on el teatre d’objectes i el teatre gestual es fonen en una sola proposta. Dins d’aquesta línia, el públic podrà veure també Tam Tam, l’última creació dels joves de Maduixa Teatre, que no són, ni més ni menys, que la realització en col·lectiu d’un projecte personal i brillant de l’encara més jove Joan Santacreu, de qui encara recordem els seus anteriors espectacles Ras! i Consonant. Juntament amb aquests, la programació del MIM oferirà també, entre altres, l’espectacle Judit & Paul, recentment estrenat per Visitants, l’última aposta per un teatre de carrer i amb contingut del director Tomàs Ibáñez; el treball Remor, creat per a un espai escènic insòlit i no convencional del també insòlit capità de Res de Res, el mallorquí Biel Jordà.

La Mostra Internacional de Mim està organitzada i patrocinada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, Teatres de la Generalitat Valenciana i Fundació Bancaixa, i compta amb el suport i subvenció de l’INAEM-Ministeri de Cultura, SARC-Diputació de València i d’altres empreses i institucions com Air France i l’Embaixada de França a Espanya i, fins i tot, empreses i associacions locals (Ca Senseloni, Fustes Bonet, Xocolates Comes, Aluminis Llorens, Pinder MyM, Associació de Serveis i Comerç Arrima’t i l’Associació Cultural Lluna Plena Teatre) amb les quals se sustenten altres serveis bàsics d’infraestructura del festival.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here