Paco Salom (Bloc) repta a Botella a un debat públic sobre el «desficaci» de Correus a Carcacaixent

31
482
Edifici de Correus

En octubre de 2011, l’actual equip de govern de Carcaixent (PP-PSD) va aprovar en solitari una acció d’envergadura: la compra i enderroc de l’edifici de Correus. L’objectiu, diuen ara, era construir un aparcament subterrani, però com que no n’hi ha diners per a fer-ho, es queda en demolició de l’edifici i una mínima actuació per deixar-ho com una zona peatonal, ampliant la plaça ja existent.

El cost subvencionat de l’operació mitjançant el programa Ruralter, supera els 700.000 euros, però a més hi ha els diners que s’han de pagar amb recursos propis en concepte d’impostos o d’inversions que s’han hagut de traure del Ruralter. Ni la crisi generalitzada ni els greus problemes de deute i d’atur que pateixen l’Ajuntament i els veïns han impedit que aquesta absurda operació tire endavant.

Lola Botella, en declaracions a la premsa, ha insistit en el “cost zero” que tindrà per a les arques municipals aquesta operació i s’ha oferit a anar “casa per casa” per explicar la “viabilitat del projecte”. “L’alcaldessa sap que menteix, una vegada més, i estem disposats a demostrar-ho”, afirma el portaveu de Bloc-Compromís de Carcaixent, Paco Salom, que llança la proposta següent: “Com que el tema és molt important per a la ciutadania, i s’ha de donar tota la informació possible perquè la gent conega la veritat, millor que llençar un farol  amb la visita a totes i cadascuna de les cases del poble (li ocuparia a Lola Botella més de mil hores i no ens podem permetre que l’alcaldessa abandone la feina a l’Ajuntament durant 6 mesos), li oferim una possibilitat més senzilla: convocar un debat públic el dia que vulga al teatre Don Enrique o al magatzem de Ribera, un debat que es podria retransmetre també en directe per Internet (amb vídeo i també per Facebook i Twitter) per arribar al màxim de ciutadans possibles d’una sola vegada. Amb dues hores seria suficient.”

“Som conscients que l’actuació en Correus és ja un fet inevitable, perquè si no caldria tornar la totalitat del projecte, superior a 1’7 milions d’euros que l’Ajuntament no té. Però el que no anem a consentir és que la Sra. Botella continue mentint a la ciutadania per portar endavant els seus capritxets personals, tals com tombar Correus o la construcció de l’aulari fantasma de la zona de Gaianes, que va costar 1 milió d’euros i és un esquelet que no serveix absolutament per a res”, afirma Paco Salom.

“Els veïns de Carcaixent estem realment farts d’aquesta manera d’actuar: negar les evidències i tirar els diners en fer places, fonts, jardins i projectes faraònics que després no podem mantindre ni acabar. Volem inversions en activitat productiva, que creen faena per a la gent del poble i que resolguen de veritat els greus problemes de tresoreria del consistori”, afirma Salom.

“Sabem que amb els diners del Ruralter no es pot fer programes d’ocupació, perquè són per a modificació del paisatge, però la part que ha d’assumir l’ajuntament sí que es poden atendre altres prioritats. Algú hauria de tindre un poc de sentit comú en l’equip de govern del PP i fer veure que de vegades les ajudes costen massa cares al ciutadans, de manera que no haguera sigut un disbarat fins i tot renunciar a elles (com han fet ens alguns pobles), si amb això no malbaratem recursos públics”.

31 Comentarios

 1. Paco no esperes mucho de esta mujer y su equipo…son muy cobardes y no quieren reconocer sus errores y locuras….Paco enhorabuena!!

 2. Paco, que m’afones la festa que jo ja he comprat café descafeinat i pastetes Hacendado per a quan vinga Lola a ma casa a explicar-me això de Correus . I una jarra d’aigua de la depuradora dels 4 Camins! M’han dit que es la que mes li agrada , que es fa totos i tot quan va allí a beure .!

  • T’equivoques Xixarra (en les pastetes no, això està ben pensat). La depuradora on Lola s’ha fet les fotos és la de la Plaça del Llimeral, en Les Barraques, que va ser la primera en funcionar.

   • Gràcies per la correcció Ino, tu sempre velant per la veritat.
    Dis-li a Lola perfavor que ja he posat a refrescar l’aigua del Llimeral, al seu gust.
    Quan comença la ronda porta a porta ? Que no tarde a pasar per casa, no siga que se me caduquen les pastetes…..

 3. Als peperos presents: No se n’adoneu que l’argument «pues vosotros más, osea» no és un argument vàlid en democràcia? Qui governa sustenta la responsabilitat. I l’acció d’enderrocar correus és innecessària i molt inoportuna. Però clar, i reconèixer una errada? massa demanar per a la supèrbia d’algunes i la connivència de la seua comparsa…

  • I tu no t’adones que eixa manera despectiva de referir-te a un colectiu de persones que defensen unes idees tan respectables com les teues, te retrata i deixa en evidência les teues formes (suposadament democrätiques)?. Es la mostra d’eixe sistema on, segons tu, «cabem tots»?. Veus, amic, com a la primera de canvi et mostres, ara si, tal com eres?. Crec que es diu «intolerància» i es l’antesala del sectarisme…

   • Pepero és despectiu? sembla que no. Pepero: No som amics teus (amic) ni ho pretenem. Com més clars, més amics. Mira el que diu la Real Academia Española de la Lengua:

    pepero, ra.
    (Del deletreo de la sigla PP ‘Partido Popular’ y -ero).
    1. adj. coloq. Esp. Perteneciente o relativo al Partido Popular español.
    2. adj. coloq. Esp. Afiliado al Partido Popular. U. t. c. s.

    Tu eres del PP. Per tant, eres un pepero. Queda clar, no?

    Aclarit el terme, i centrant-nos en el que demanem:

    Com tens la poca vergonya de dir-li a ningú que té formes «suposadament democràtiques» quan el teu partit (El Partido Popular, el dels Peperos) manté una antidemocràtica barrera del 5% per a accedir a les Corts Valencianes? Com tens la poca vergonya de dir-li a ningú que té formes «suposadament democràtiques» quan el teu partit (El Partido Popular, el dels Peperos) manté una antidemocràtica política de mitjans de comunicació SECTARIS (eixos sí) com Canal 9 o TeleMadrid (i cada dia més RTVE controlada pels vostres comisaris polítics)? Recordes la sentència contra RTVE en temps d’Aznar i el ridícul d’Urdaci diguent C,C,O,O? Tu estàs en un partit que ha tingut de president honorífic a un ministre franquista, i en el que milita bona part de la descendència de la DICTADURA que s’ha encarregat de tirar terra a l’assumpte. I quan un jutge ha intentat fer el que fan els jutges (justícia) els teus caps s’han encarregat de desfer-se d’ell. Sou tan democràtics que il·legalitzeu partits fins que ja no vos queden més raons que les urnes i aleshores van i guanyen… fins i tot heu declarat il·legals les consultes populars que puguen anar contra els vostres interessos sistèmics… sí clar, sou molt democràtics vosaltres… jajajajajajaja en la vostra boca la paraula democràcia perd totalment el sentit… Si vols parlem de la vostra democràcia interna… jajajajaa

    I eixos són solament alguns arguments. El mateix ens val per al tàndem PPSOE. Així que, disculpa pepero, però no podeu donar lliçons de democràcia vosaltres a ningú… I tens un símptoma clar, sempre defugiu el debat, la participació i la democràcia directa amb les consultes per a temes importants. I el més clar, quan la «Jefa» toca el pito, tots firmes…

    • Està clar que he fet diana!. Ara si que és vosté, en directe, i «con toda su salsa»!. Ara si que s’ha manifestat com vosté és i ha quedat clar que és el que pensa!. Ara ja s’ha deixat vosté de «democrâcia participativa», de «en el nostre sistema caben tots…». Està clar, no ja que en el seu sistema no cabem, sinò que vosté no ens vol. I vosté preten donar-nos lliçons de tolerància?. I diu que no usa un to despectiu quan a «pepero» afig eixe «osea»?. El seu comentari està ahí i ahí queda. Es una mostra impagable de tot el que vosté denùncia, de tot allò que es queixa…és vosté innecessari i molt inoportú però no esperem que reconega cap errada. Massa demanar per a la supèrbia d’alguns i la connivència de la seua comparsa!.

     • Benvolgut Opinador:

      És «vox populi» que vostè sempre té resposta per a tot, siga o no una resposta que tinga a veure amb el que se li pregunta (no ha contestat cap de les preguntes del nostre post) i resulta graciós que tenint una «cap» com María Dolores Botella Arbona parle vostè de supèrbia. Segurament vostè no tinga el tarannà de molta de la gent del seu Partit. No de bades era vostè portaveu del PP local sent «independent» i eixe tipus de matisos amb els anys s’han perdut. No s’ho prenga malament. Pense-ho i veurà com tenim raó. De totes formes, no es preocupe, no anem a entrar al joc de «pues tú más» que tan bé els funciona a vostès.

      Si vol contestar a les preguntes, conteste. Sinó vol fer-ho, no passa res. La gent sap la resposta. Pràcticament eren preguntes retòriques. Ni tots els peperos són fills de la dictadura, ni les dictadures les fan solament els peperos. Això és evident.

      La ironia és una figura argumentativa i «osea» era una figura irònica que tractava de satiritzar sobre personatges tan curiosos del seu partit com Ricardo Costa (conegut per «osea» entre els propis militants del seu partit, pregunte pregunte i veurà). Si li molesta que el seu partit faça broma d’una persona multi – imputada que el propi PP va apartar de primera línia, no és culpa nostra… com vostè comprendrà.

      Si fa vostè el favor de dir-nos en què hem errat, sempre estem disposats a reconèixer les errades (no com Lola, per exemple). No és supèrbia no contestar a les preguntes dels mitjans de comunicació com fan molts polítics (normalment del PPSOE)? No és una clara carència democràtica?

      Perquè en lloc d’atacar les nostres formes, més o menys encertades , per a gustos, els colors, no contesta al que se li pregunta? Rellegint el post anterior no ens adonem d’haver donat cap dada falsa… ara si vostè és tan amable, ens dirà on està l’errada…

 4. I ací el questionari per veure que opina la gent de si s’ha de fer o no
  http://www.facebook.com/questions/3096804117563/

  De moment:
  – Sí, necessite més informació. ==> 190 vots
  – M’és igual. ==> 1 vot
  – No, a mi em pareix perfecte que el tomben. ==> 0 vots

  Jo ja he votat pel si…. Ja està bé de despilfarrar diners publics. Hi han altres llocs on haguera calgut invertir ixos diners, no per a comprar un edifici, tombar-lo i ara fer un parc més gran per què s’ha quedat sense prou diners per fer un aparcament.
  Això es previsió? això és mirar per l’economia del poble? això és preocupar-se pels nostres interessos o sols pels d’alguns?
  Perdoneu…. però #algúhohaviadedir

  Lola farà cas del que li demana el poble?

  • Lola pasa de lo que le pide el pueblo ( ellos son paletos )
   Lola pasa de lo que le dicen desde dentro del PP ( otros paletos )
   Lola pasa de lo que le recomiendan los funcionarios.
   Lola piensa que es la más grande , piensa que el pueblo necesita de su inteligencia ¿como podríamos llamar a eso?
   Lola pasa de lo que piensa la oposición.
   Lola va a su p bola y pasa olimpicamente del bienestar del ciudadano de Carcaixent.

   ¡¡¡ Lola , anda , vete ya !!!
   Jaaaaaaa Jaaaaa Jaaaaaaaaaaaaaa
   Cuando un gerente no sirve , o no es de fiar , se cambia ( por mucho amor que le tengas ) ¿ te suena ?
   Jaaaaaaaa Jaaaaaaa Jaaaaaaaaa
   Firmado
   El KAKO cabroncete de los viernes

    • ¿ Le extrañaría que Lola tuviera también una cara C ?
     toc toc toc

     Me parece increible como puede haber gente que esta tan fuera de la realidad que sus acciones, destinadas a la consecución de unos objetivos concretos , tienen el efecto contrario y , encima , no es capaz de apreciarlo.
     Aunque en el caso concreto de Lola , como usted debe de saber , el caracter tiene bastante que ver en ello.
     El gran problema es que todo lo que hace , afecta a todo una población en general y a personas concretas en particular ¿ le suena ?
     ¿no cree usted que se hubiera podido evitar ? ¿ no cree que lo hubieran podido evitar ?
     ¡¡¡ Que tragaderas tienen estos del PP !!!! Se nota que » les va la vida que quieren llevar en ello » jaaaaaaaa jaaaaa jaaaaaaaaaa
     Cuando pienso en los miembros del equipo de gobierno , me acuerdo de los actos de misericordia. TOC TOC TOC

     Porque no nos planteamos una cuestión básica
     ¿A quien beneficia la operación de compra y el derribo de Correos ?
     1-¿ Al pueblo ? No
     2-¿ Al PP ? No , ni de coña
     3-¿ a Lola ????????
     4-¿a Correos ? Por supuesto.Vender un terreno dotacional a precio de construible es una muy buena jugada.
     Vender un terreno a finales del 2011 a precio tasado 2 años antes , es un chollo si tenemos en cuenta la evolución de los precios del suelo a la baja.
     Si sumamos esas 2 características de la operación de compra , para la empresa Correos , es un CHOLLAZO.

     Visto mi razonamiento , como usted bien dice , podría yo ser Lola , aunque faltaría dar lógica a algún que otro interrogante toc toc toc.
     Con el tiempo seguro que saldrá a la luz.

  • Ara vindrà Opinador i et dirà que això és poca gent… nosaltres no triomfem tant com la web de facebook, però també podeu votar en http://aixonoesdemocracia.blogspot.com.es/2012/08/correus-carcaixent-i-la-nefasta-gestio.html

   A veure si demanant-ho més gent ens fan cas… que ens expliquen perquè eixa actuació i perquè eixos diners PÚBLICS. Els pague qui els pague (conselleria o ajuntament, o Europa) al final som nosaltres qui ho paguem (per les condicions dels «rescats» o per les pujades d’impostos…

   • No, Opinador ja ha dit tot allò que volia dir. El tema està més que esgotat, la informació i opinions, d’uns i altres, s’ha donat, es coneguda i, de fet, el comunicat no diu cap cosa que no s’haja dit abans. Si Salom volia un debat públic el podia haver demanat fa mesos. Supose que li haurien fet el mateix cas que ara (cap) però tindria més sentit que ara que el tema està tancat.

    • I ací el video on al mateix ple que s’aprovà aquest desficaci, ja s’argumentaven les raons del per què no era bona idea aquesta compra i enderroc de Correus, per a fer una plaça i «revaloritzar el sol de darrere»…. Això és tindre mires!…..MARE MEUA!

     http://youtu.be/N0m3oCQeqDs

     No cal anara amb aquesta xuleria dient: «li haurien fet el mateix cas que ara (cap) però tindria més sentit que ara que el tema està tancat.»

     Tancat? : crec que més obert que mai, encara que, per desgràcia, l’enderroc de Correus ja no el salva ningú.
     Al poble no se li pot enganyar d’aquesta forma dient que no li costarà ni un € i en aquest video de ja 10 mesos!! es sabia que era un projecte inviable econòmicament…….ara? pitjor encara!

     Fer-li cas?: desde quan aquest #MalGovern fa cas de l’oposició? a cas no es varen assegurar per 3000€ no tindre que dependre de la resta de regidors d’altres partits que formen l’ajuntament?

     • Això que vosté diu seria, en qualsevol cas, si allò que diu el Sr. Salom fòra cert, però no és el cas. Com que el Sr. Salom no ès el Nostre Senyor (serà el senyor de vostés però no el nostre) doncs, per la mateixa raó, els arguments de l’Equip de Govern son els correctes i el projecte de Correus està perfectament justificat.
      Hem sap malament, però que el Bloc afirme una cosa no és suficient per a que siga certa!.

 5. Ino, dius que fa mesos li haurien fet(voldàs dir «hauríem «, no?) «el mateix cas que ara (cap)» … Ejem, ejemmm… A tu això de ignorar a la oposició i no voler debatir ni defensar postures en públic et deu parèixer molt democràtic….. pero et retrata perfectament !

 6. Sr. Opinador, el debat es demana quan a la sra. alcaldessa se li acudeix la idea brillant de dir que anirà casa per casa a mentir els ciutadans. El tema està tancat des que vostés el plantegen perqué li recorde que, legítimament, van comprar vostés la majoria que no aconseguiren a les urnes amb un sou mensual. És el famós 11-10 que domina els plens. El Bloc s’ha encarregat de donar informació sobre este tema des del principi a l’infobloc i a reunions de barris, i ara, quan vostés volen vendre cares les seues mentides al poble, nosaltres els proposem un debat públic. Si no tenen vostés res que amagar, on està el problema? Si els desficacis que vostés estan fent durant l’última legislatura foren beneficiosos per al poble no necessitarien vostés el seu número 11 a sou, perque com s’ha demostrat, quan es tracta del be comú dels ciutadans de carcaixent han tingut al Bloc i quasi tota l’oposició al costat. Però saben que coses com la de Correus no ho ha per on agafar-les.

  • Els pactes i les majories estan comprats sempre que no son vostés els qui participen o els donen suport!. Afortunadament, el Bloc ha conformat pactes en pocs pobles però, quan ho ha fet, ha estat en condicions similars a ací. Faltaria més que un regidor amb dedicació exclusiva a l’Ajuntament no cobrara un sou (si cobren vostés anant quatre ratos!).
   El famós 11-10 és, per molt malament que a vostés els sàpiga, una consequència de la voluntat dels ciutadans de Carcaixent, que els donaren a vostés 6 regidors i al PP 10, amb tots els seus «desficacis» i «balafiaments». Pel que a mi respecta, problema cap, però supose que les oportunitats per a escampar eixa demagògia a la que ens tenen acostumats se les hauran d’organitzar vostés, no el govern local.
   Com vostés saben be, el «be comú dels ciutadans» dòna per a molt!. Amb l’argument del mateix be comú, vostés i jo estem en les antípodes respecte a molts temes.

   • Amb quina llei electoral? 🙂 Amb quina tipologia de recompte de vots? Tanta xuleria amb uns resultats tan justets és graciosa 🙂 no es preocupe vostè, a les pròximes!! que estan fent-ho de categoria 🙂

    • Naturalment amb la llei electoral vigent i l’únic sistema de recompte possible, es a dir, aquell aprovat pel Parlament (ja sap vostê, on estan els representants dels ciutadans). Mes sorprenent resulta la actitud de vosté que, amb un suport ciutadà molt minoritari (insignificant a nivell de l’Estat) pareix sentir-se legitimat per a, no ja proposar sinó exigir, un canvi total del sistema i fins i tot pareix que ho faça en nom de tots els ciutadans. Sorprenent!.

   • Què??? Ino, vols dir q ue els ciutadans de Carcaixent tenim la » voluntat» de ppagar-li 3000 euros de l’ala cada mes a Juanito Alcalde ?? Xe tu, això que dius no´és un desficaci , és un destrellat en tota regla!!!
    Recorda que si Juanito té dedicació exclussiva és per que els 10 del PP, ho proposàreu ho votàreuy i aprovàreu. Amb el vot de Juanito, claro ,, que compra en Mediamarkt….

 7. Està clar que a les pròximes se’n va el PP-PSD al carrer, ja no tenen ningun tipus de credibilitat davant la gent. Espere jo i la majoria de la gent de Carcaixent que el Bloc governe a Carcaixent, s’ho mereixen. I si estan 4 anys i no fan les coses que prometen al seu programa, al carrer i que entren de nous.

 8. Diu el refrany popular » En la veritat per davant hasta el fi del món » . L’equip de govern en lo de Correus no va ni a les dominiques que està en la mateixa vorera.

 9. Porque los ciudadanos no pedimos a grito «pelao» el poder votar Listas Abiertas, votar directamente a quien deseemos a quien realmente nos convenza, esta sería una forma de elegir a los mejores de cada grupo o partido. Propongo las «Listas Abiertas» y que los concejales e incluso el Alcalde no cobre, solamente cobraran los gastos que originen sus gestiones, ser político no es un negocio, es un prestigio el trabajar por y para Carcaixent, es ahí cuando se nota quien lo hace bien y quien lo hace mal, quien es merecedor de que se le otorgue el nombre de una calle o plaza, y quien debe permanecer en la más absoluta marginación y en el olvido de sus conciudadanos. Incluso a los propios concejales, se les debe dar el prestigio que cada uno haya alcanzado en sus gestiones o servicios a los ciudadanos.

 10. Este es un 3º intento, estoy por pensar que boicotean.
  cada dia les voy a hacer algo de memoria historica reciente de Carcaixent;

  CUMPLIMIENTO PROGRAMA ELECTORAL 2003/2007

  -Construcción de unas nuevas oficinas del SERVEF de Carcaixent (317.660 €. 100% Conselleria).
  -Nuevo depósito de agua en la Colonia Santa Marina.
  -Compra de 10.369 m2 de terrenos de Renfe, para dotaciones y equipamiento público (438.739 €. 100% Ayuntamiento).
  -Total apoyo a los damnificados por la rotura de la presa de Tous en sus reivindicaciones.
  -Aprobación de 2 presupuestos municipales sin necesidad de recurrir a crédito (2003-2004).

  MAÑANA MAS Y MEJOR

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here