Compromís demana major inversió i zones verdes en la Muntanyeta

0
332

El monolit a Blasco Ibáñez totalment sec

«A pesar dels cartellets amb les prohibicions, la realitat es que des de nostre Ajuntament han deixat de complir amb les seues obligacions de posar en valor la Muntanyeta  i mantindre la zona en tot el seu atractiu, així han deixat en poc de temps que és convertisquen en un sequer les zones verdes que estaven al costat i darrere del Santuari i rodejant el monòlit de Blasco Ibañez.»

Segons la regidoria de Medi Ambient s´ha declarat la muntanyeta zona d’especial protecció per a posar en valor la mateixa i que tinga el seu atractiu. Ara després del rebuig  dels ciutadans i la denúncia realitzada per Compromís de que no es pot aplicar una ordenança de la què no s’ha informat als veïns i que per tant es poden recórrer les denúncies si les haguera, el senyor Montalvá rectifica i diu que amb els cartells només es va a informar i no hi ha voluntat de sancionar «de moment».

El senyor regidor de medi ambient pot pensar que amb aquestes declaracions ja esta  del tot resolt el tema de posar el cartell en la Muntanyeta,  però no es així ja que des de Compromís trobem sense sentit aquesta declaració de zona d´especial protecció si el nostre Ajuntament no aposta  decididament per fer una inversió  adequada en la mateixa.

Pensem que es una mostra més de la falta de voluntat de complir en lo que diuen de la senyora Alcaldessa i els seus regidors,  ja que mentre prenen la decisió de prohibir arbitràriament menjar i beure a unes hores determinades excusant-se en que és deixa la zona molt bruta  al mateix temps des de nostre Ajuntament han deixat de complir amb les seues obligacions de posar en valor la Muntanyeta  i mantindre la zona en tot el seu atractiu, així han deixat en pocs mesos  que és convertisquen en un sequer les zones verdes que estaven al costat i darrere del Santuari i rodejant el monòlit de Blasco Ibañez.

No es compren que sent com diu el senyor Montalvá un parc més d’Alzira pareix que a l’hora de regar i mantindre el mateix no se li considera igual, les zones verdes s´han deixar secar i les instal·lacions de reg que és van col·locar en el seu moment estan trencades i abandonades donant als visitants una roïna imatge d’este lloc que diuen que és vol protegir i posar en valor, i  lo més greu es que en alguns casos aquest  abandó pot donar lloc inclús  a alguna reclamació contra l’Ajuntament per accident ja que part dels instal·lacions  estan sense tapar i els ciutadans i ciutadanes és poden lesionar al ficar el peu dins de les foses de servei d´ aigua i electricitat.

Respecte les declaracions que no és un lloc acte per no tindre serveis, recordar-li al senyor Montalvá que fins no fa molts anys si que existien uns serveis públics en la Muntanyeta i que és van eliminar amb la construcció de la cafeteria. Un exemple diferent es Cullera que quan és va rehabilitar la zona del Castell en compte de fer uns serveis privatius de la cafeteria és van fer uns públics, igual que existeixen en la plaça del Mercat i en l’Oasi, un exemple que hauria de seguir el nostre ajuntament si realment aspira a promocionar-se turísticament  i posar en valor la Muntanyeta i altres parts de la nostra ciutat. Tot no es anar a Fitur, ja que aquestes deficiències  en serveis públics es una mancança del nostre poble i que s´ evidencia molt més durant la celebració de les nostres festes. Tant serveis com fonts publiques amb aigua lliure de nitrats.

Li demanem al senyor Montalvá que com ell diu faça el que és puga per a posar en valor la Muntanyeta, però en tots els aspectes i no sols amb prohibicions generalitzades i fora de lloc, de manera que el pujar a la Muntanyeta siga  un plaer per a propis i estranys tant es si es puja a passejar o menjar-se el sopar, i que només als que embruten o tiren el fem a la muntanya se’ls  aplique l’ordenança amb tot rigor.

Per un altre costat hi ha que reconèixer que la neteja en la zona a millorat molt però encara queden coses per fer, en eixa línea des de Compromís estem estudiant i valorant el treball que gràcies a les ajudes del Fons Europeu s’han realitzant en la zona forestal de la Muntanyeta, però pensem que independentment de les nostres conclusions és una llàstima que per culpa d’esta prohibició fora de lloc aquestes tasques hagen quedat en un segon terme.

Dins de nostre informe, hem tingut en conter que  s’han replantat arbrets i que alguns s´han secat, des de Compromís pensem que es una equivocació  plantar sense involucrar a la població com lo que es va fer amb la «parceleta» d´Aspar que amb el temps s´han secat quasi tots els arbrets. Tenim clar que amb les futures replantacions cada  arbre te que tindre nom i cognom del xiquet o xiqueta,ciutadà o ciutadana  que agafa l’obligació de plantar, cuidar i regar un arbret en la muntanya més significativa i màgica d´Alzira. Quan aquest xiquet o xiqueta siga major podrà mostrar als seus descendents la seua contribució  a la Muntanyeta i acompanyar i estimular al mateixos a que  prenguen la decisió de ser co- responsables d’ una part del nostre be comú, de tots els alzirenys i alzirenyes.

Adelaida Pau-Regidora Compromís per Alzira


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here