EU espera una actuació «valenta» de la Comissió Taurina per eliminar les jonegades cadafaleres d’Algemesí

0
514

Esquerra Unida d’Algemesí, que any rere any, i ja en son prop de huit, ha vingut presentant mocions al plenari i donant suport al col·lectiu Folgança celebra amb moderat optimisme l’anunci fet per el president de la Comissió Taurina (serà la segona o tercera vegada) de posar a debat la possible supressió de les jonegades cadafaleres, un element de la festa que no aporta res i que sols representa la part més cruel i salvatge de una tradició que cal canviar i o eliminar.

Per Asensio García, regidor del grup municipal d’EU “ja fa temps que la corporació, i en el seu cas la junta de govern tindria que haver pres cartes en l’assumpte, i haver pressionat per la eliminació de les jonegades, al mateix que felicita i és congratula que altres partits s’hagin suma’t a la lluita contra la tortura animal. Les lamentables jonegades cadafaleres ens fan semblar com un poble sense sensibilitat cap els animals, i de similars característiques amb el Toro de la Vega o altres costums no per més tradicionals totalment inhumanes i contra tota ètica”.

També considera ‘que la Comissió taurina pot perdre un tren per canviar aspectes de la festa, a la que fa falta obrir-se i per això, EU considerà imprescindible disposar d’un recinte firal en condicions, que faça possible augmentar les casetes a persones i entitats amb independència de que disposen de cadafal. La festa com a setmana d’encontre i  explotant les aportacions gastronòmiques que és pot oferir en aquesta setmana tornarien integrar a molts algemesinencs en una festa més participativa’.

Comunicat EU Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here