Els entrenadors valoren l’experiència i el rodatge que aporta el COTIF

0
480

Entrenadors participants

Els entrenadors de les 8 seleccions participants en la XXIX edició del Torneig Cotif l’Alcúdia de futbol sub-20, s’han reunit a les 12 del migdia per tal d’oferir una conferència a la Casa de la Cultura de la localitat riberenca.

Durant l’acte, han coincidit en valorar positivament el campionat per l’experiència que proporciona als jugadors i la prova de nivell que suposa de cara a la disputa de competicions de caràcter oficial, com el Mundial que tindrà lloc el proper estiu a Turquia. Tots han aprofitat per agrair la invitació a la organització del Cotif.

Sota l’atenta mirada dels espectadors de l’ auditori (entre ells el regidor d’Esports de l’Alcúdia lluís Ros i el President del Cotif Eliseu Gómez), els tècnics han destacat també el bon nivell futbolístic d’aquesta edició, que compta amb la presència d’algunes de les millors seleccions del planeta, com Argentina o Espanya. En aquest sentit, Sergio Piernas, entrenador d’Aràbia Saudita, ha posat èmfasi en el salt de qualitat que suposa per als seus pupils enfrontar-se a equips sòlids i consagrats en la categoria, ja que provenen d’un país amb una lliga comparativament poc potent i poden adquirir enormes dosis d’experiència.

Pep Real, al capdavant de la Selecció Valenciana, ha asseverat que per als seus és “un premi, un plaer i un honor” participar al torneig alcudià. “Després d’haver sigut campions d’Espanya, estem molt contents d’estar ací, competint junt a seleccions tan importants”, ha apuntat.

L’argentí Marcelo Trobianni ha mostrat la seua predilecció pel Cotif, que no és la primera vegada que visita, i ha agraït a l’Associació del Futbol Argentí (AFA) haver-li la possibilitat de poder fer-ho en aquesta ocasió com a entrenador.

Prompte per a fer pronòstics

Els “directors d’orquestra” dels combinats que integren el cartell del Cotif han evitat anticipar resultats, al·legant la dificultat de fer prediccions amb uns equips tan igualats i de tanta qualitat. Tots han declarat que donaran el màxim per continuar en la brega pel títol, de la qual cap equip s’ha quedat fora encara.

Pep Real ha remarcat la trascendència del duel entre Espanya i Argentina, ja que “probablement alguna quede fora”, i ha assegurat que la Selecció Valenciana lluitarà amb tot  per derrotar Turquia i accedir a les semifinals. El tècnic turc, Feyyaz Uçar, ha acceptat el repte i ha afirmat que l’objectiu pel moment és accedir a semifinals. “Després, ja endevinarem”, ha conclòs.

Aspectes a millorar

Els entrenadors també han incidit en alguns detalls que al seu parer són punibles. Els representants d’Espanya i Aràbia, per exemple, han afirmat que l’apretat calendari del torneig, amb pràcticament un partit diari, resulta molt dur per als futbolistes i desllueix lleugerament el gran espectacle esportiu que és el Cotif. Per la seua banda, el seleccionador de Turquia ha demanat als colegiats que siguen menys permissius amb el joc dur, mentre que el coreà Lee Kwang Jong ha expressat la seua preferència per la gespa natural front l’artificial que entapissa l’estadi Els Arcs.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here