Joves Socialistes acusen al PP de crear un aturat jove més a Algemesí que la mitjana autonòmica

3
454

Aquesta organització denuncia que l’Alcalde d’Algemesí crea un aturat jove més que la mitjana autonòmica, de cada 10 aturats valencians, 3 d’ells són joves.

Joves Socialistes d’Algemesí, en honor del Dia Internacional de la Joventut, ha llançat la mini campanya “A Algemesí, la Dreta Mai Ha Sigut Jove” fent una radiografia de la situació dels joves del nostre poble després de 5 anys de Governs del Partit Popular al nostre poble i, a més, per la política de retalls de Fabra i de Rajoy, que és el “Tres en Ratlla de la Dreta” a Espanya, al País Valencià i a Algemesí.

El Govern local del Partit Popular ha sigut incapaç de pal.liar la falta d’oportunitats i de donar espenta a les expectatives col·lectives de la joventut fruit d´una recepta continuista que no ha funcionat i d’una política d’empleo ineficaç per a solventar aquestes qüestions. A més, el PSPV-PSOE ja va llançar propostes per a millorar en aquest camp i foren incapaços de donar el vot afirmatiu en el Plenari a les respectives mocions, que és una mostra que aquest Govern ni escolta ni es deixa ajudar a pal.liar un problema generalitzat com és l’atur. Una conseqüència d’açò ha sigut que Algemesí siga el municipi de la província de València major de 20000 habitants que tinga la major ràtio aturats joves entre menors de 20 anys fins als 34 respecte els aturats totals en dades del SERVEF de juliol d´enguany. De cada 100 aturats del nostre poble, 42 són joves. En canvi, al País Valencià, són 32. El resultat ha sigut que el Govern local de Vicent Ramón Garcia ha creat un aturat jove més que la mitjana autonòmica. A més, en municipis com Llíria i Aldaia, que són municipis que no destaquen per la seua vessant turística en aquestes dates, tenen el 35% d’aquesta ràtio o també la ciutat de Torrent amb el 34%.

Per l´altra banda, cal destacar que en aquest últim any els joves d’Algemesí hem perdut drets amb la confusió del paper que ha de jugar l’Ajuntament en la reactivació del Consell Local de la Joventut del nostre poble, ja que ha jugat a la imposició d’un model de participació en compte de la mediació entre les associacions locals. El Consell Local de la Joventut és imprescindible per a fomentar la participació dels joves en la vida local, perquè es podrà canalitzar i saber millor quines són les inquietuds i els seues necessitats. La millor política de joventut serà la que els joves puguen participar en elles, ja que ells saben millor que ningú quines són les solucions als seus problemes no només amb el poder de la seua veu, si nò amb fer-los comprometre en la vida del poble. A més, amb la pujada estratosfèrica dels preus de les pistes del Poliesportiu Municipal on el Partit Popular ha enganyat als usuaris del servei amagant l´increment amb un nou sistema a principis d´any i, a més, actualitzant les preus després incomplint el seu programa electoral en dues ocasions.

Per això, reivindiquem que els joves tinguen el poder en les seues decisions sobre el seu futur i, a més, exigim més humilitat per part del Govern Local en escoltar les alternatives per a solventar els problemes que ens afecten com a ciutadans dins de l’àmbit local, ja que en moments de dificultat calen sumar esforços i saber reconèixer quan s’equivoca i rectificar. Des de Joves Socialistes d’Algemesí, continuarem exposant solucions des de la nostra òptica junt al PSPV-PSOE per a revertir la situació dels joves del nostre poble que necessiten de tot el recolzament per que Algemesí siga una ciutat millor per a la seua vida i les seues expectatives de futur.

Comunicat Joves Socialistes d’Algemesí

3 Comentarios

  1. També hi hauria que mirar si fa dos o tres décades les algemesinenques pariren un fill més que la mitjana!
    Si no ho busquem, no ho podem saber si es veritat l’acusació que han fet

  2. És tan fàcil com agarrar les dades del SERVEF i comprobar les dades. Podeu anar busquen i els resultats coincidiran. Les dades són prou sèries per a banalitzar-les pel que es veu en lo que han posat.

  3. En el cartel que han hecho lo pone bien claro en valenciano y dice:
    «Quantes iniciatives d’empleo jove propies han fet?
    ¡Es que a mi más de un pardillo me decía que en valenciano estaba mal dicho empleo!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here