Més Algemesí considera que el final de les becerrades està «molt a prop»

0
446

Una becerrada /Algemesí.info

MÉS ALGEMESÍ valora molt positivament les declaracions del dia 27 de juliol i del dia 14 d’agost realitzades pel President de la Comissió Taurina d’Algemesí, Paco Rubio, apostant, com a part del seu projecte de direcció, per la supressió de les anomenades “becerrades”. Considerem que el plantejament del President de la Comissió i de la gent que treballa amb ell és una plantejament valent, clar i beneficiós per a la festa i per al poble d’Algemesí.

L’aposta decidida de l’actual Comissió per renovar la festa i l’esforç d’adaptació a la nova situació de crisi compta amb nostre suport, i per això, MÉS ALGEMESÍ en resposta a la crida que el President fa als polítics, farà tot el possible per tal d’eixir en aquest incòmode impàs en que ens trobem. Entenem que la sensibilitat de la gent ha canviat en els darrers anys i que la majoria de gent d’Algemesí i la majoria de participants en al festa de la Setmana Taurina veuen favorablement la supressió de les “becerrades” o la seua transformació en una “capea” on no s’infringisca cap tipus de dany a l’animal.

De la mateixa manera, també valorem molt positivament el fet que el col·lectiu FOLGANÇA enguany haja convocat la seua manifestació contra les “becerrades” el dissabte anterior a l’inici de la Setmana de Bous. Entenem aquest canvi con un gest que serveix per desblocar la situació dels darrers anys, donat que la seua legítima defensa de la causa en contra de les “becerrades” era interpretat per alguns col·lectius de participants en la festa com un atac general a la festa. Aquesta decisió facilita, clarament, el trobar una eixida a l’actual situació, ja que un sector de l’aficció apostava per la continuïtat de les “becerrades” no tant perquè estigueren a favor d’elles, sinó com a reacció a les manifestacions reivindicatives.

Considerem que per les dues bandes s’han produït gestos positius que obrin un horitzó. Animem doncs a les penyes cadafaleres a que, a ser possible, enguany, prenguen la decisió valenta de suprimir les “becerrades” en el seu format actual i busquen espectacles de diversió alternatius. Com és evident, de prendre’s aquesta decisió enguany, MÉS ALGEMESÍ no presentaria cap tipus de moció relativa a la Setmana Taurina.

A més a més, MÉS ALGEMESÍ valora molt positivament la reunió que el passat mes de juliol mantingué amb el President i un altre membre de la Comissió Taurina i que serví per parlar del futur de la festa i dels reptes que aquesta ha d’afrontar en els nous anys. Aquella reunió serví, per a des de la franquesa i la sinceritat, trobar molts punts en comú entre l’orientació que vol donar la nova Comissió Taurina i els punts bàsics que sobre aquesta qüestió portàvem al programa.

Pensem doncs que el final de les “becerrades” està molt a prop, desitjaríem que fos enguany i no l’any vinent i entenem que la nova Comissió Taurina -a l’igual que el col·lectiu Folgança-  està donant passos decidits i valents no sols per resoldre aquest tema, sinó també per adaptar i fer evolucionar la festa.

Comunicat Més Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here