Les Entitats Locals valencianes tenen els seus comptes sanejats i rebutgen la seua supressió pel Govern

0
321
Reunió a la Delegació del Govern

El Delegat del Govern, en funcions, a la Comunitat Valenciana, D. Luis Santamaría, s’ha reunit amb D. José Miguel Fos Alberola, President de l’ELM de El Perelló i Coordinador de la plataforma d’Entitats Locals Menors de la Comunitat Valenciana i amb D. Jordi Sanjaime President de l’ELM del Mareny de Barraquetes, a fi d’abordar el tema sobre la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Entitats Locals, per la qual es pretén abolir les 3.725 Entitats Locals Menors del territori nacional.

El Coordinador i els Representants de les EELLMM de la Comunitat Valenciana li han traslladat el malestar dels veïns d’EELLMM davant d’esta fatal iniciativa, ja que estes Entitats es van a veure minvades en servicis, infraestructures inversions i en definitiva en una menor qualitat de vida respecte a la capitalitat municipal, fet que es constata amb tota facilitat, al comparar qualsevol Entitat, abans de la seua constitució com a tal i uns anys després.

Així, doncs li han fet entrega d’un manifest consensuat i aprovat per les 7 EELLMM, el passat 24 de Juliol reunits en El Perelló. També un altre escrit de la Federació Estatal d’Entitats Locals Menors (FAEM) el contingut i del qual així es titula “Les raons contràries a supressió de les Entitats Locals Menors a España”. A més una sol·licitud de “CITA URGENTÍSIMA” amb el Ministre Montoro, per part dels dirigents de la Federació.

El Ministeri d’Hisenda motiva l’esborrany de l’avantprojecte, per a la supressió d’estes Entitats, com a conseqüència que el 70 % d’estes Entitats, (segons l’esborrany) , no presenten els seus comptes a la Sindicatura de Comptes, a més que amb la supressió de les Entitats es generarà un estalvi de 3.500 milions d’euros.

Les 7 Entitats de la C. Valenciana, poden presumir de tindre uns comptes sanejats i presentats en tots els òrgans fiscalitzadors com per exemple la Sindicatura de Comptes, és per això, que han aportat la documentació pertinent requerida pel Conseller de Governació Serafín Castellano, que demostren la salut en els comptes de les 7 Entitats, per a defendre a Madrid la permanència d’estes, que tan bon servici estan realitzant als ciutadans. Així mateix, no s’entén i ningú ha sabut explicar on es generarà l’estalvi.

El Delegat en funcions D. Luis Santamaría després d’escoltar als representants de les EELLMM, ha manifestat el seu interés en este assumpte i s’ha compromés a traslladar de tot el que s’ha exposat al Govern Central.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here