En contra del cartell de la Muntanyeta /Opinió: Adelaida Pau (Compromís per Alzira)

10
423

«En el seu moment nostre grup polític va votar en contra de l’Ordenança de Protecció de l’Espai Urbà per trobar la mateixa molt ultra sancionadora on es deixava oberta la porta per a poder prohibir per prohibir d’una manera arbitrària i aquest és un clar exemple de que teníem raó.»

L’Ajuntament d’Alzira a col·locat un cartell en la plaça de la Muntanyeta declarant este espai zona d’especial protecció i prohibint el consum d’aliments o begudes de 22 hores a 8 del matí  en tota la Muntanyeta amb l’excepció de la cafeteria. Des de Compromís per Alzira mostrem el nostre rebuig a aquesta mesura que han realitzat des de l’equip de govern del nostre Ajuntament de forma precipitada i traïdorenca en ple estiu, i sense informació prèvia ni als veïns ni als grups polítics de l’oposició.

Però més enllà de lo injusta de la mesura no oblidem que la possibilitat d´aquesta prohibició ve arreplegada en  l’Ordenança de Protecció de l’Espai Urbà , a la que en el seu moment el nostre grup polític va votar en contra de per trobar la mateixa molt ultra sancionadora i on es deixava oberta la porta per a poder prohibir per prohibir d’una manera arbitrària i aquest és un clar exemple de que teníem raó.

En l’ordenança pel que fa a les zones d’especial protecció diu que «l’Ajuntament, per acord de l’òrgan competent podrà declarar determinats espais públics com a «zones d’especial protecció» quan és considere que les alteracions esmentades hagen produït o puguen produir una greu pertorbació de la convivència ciutadana. Estes zones, una vegada declarades, seran degudament senyalitzades.»

En Compromís per Alzira no ens consta que s’haja produït una declaració oficial prèvia i motivada de les zones d’especial protecció i tampoc tenim constància que en la Muntanyeta s’hagen produït greus pertorbacions de la convivència ciutadana pel fet que uns veïns hagen anat a sopar a la fresca estos dies d’estiu.

D’altra banda, en la mateixa ordenança s’establix que «En el moment en què seguisca aprovada esta Ordenança, l’Ajuntament donarà la màxima difusió per a coneixement de la ciutadania i del veïnat del municipi,inclús, si fóra  possible, a través d’una edició especialment preparada d’esta per a ser distribuïda.» Cosa que no s’ha fet pel que els veïns tenen desconeixement tant de l’ordenança com de les sancions arreplegues en la mateixa on per al cas que ens ocupa diu que «Incomplir les ordes, senyalitzacions, etc. relatives  a espais d’especial protecció ……» es considera com a sanció «Molt greu de 1.500,01 a  3.000 euros».

Amb una crisi que esta colpejant de manera molt forta als nostres veïns cal replantejar-se i modificar esta normativa en els punts on va en contra dels costums del nostre poble ja que a l’estiu  la vida social en les nits de calor era en el carrer a la porta de les seues vivendes o en els espais com és la Muntanyeta, que eren els únics llocs on poder sopar i descansar un poc de l’aclaparament de les altes temperatures. En canvi l’única alternativa que ens oferix esta ordenança és anar-se’n d’estiueig o tancar-se a casa amb l’aire condicionat en marxa, cosa que tots els ciutadans d’Alzira no es poden permetre encara que pareix que els nostres governants ho ignoren.

Des de Compromís per Alzira demanem la retirada immediata del cartell ja que ha existit un defecte de forma en l’aplicació de la norma sense una informació prèvia als veïns de l’ordenança. Volem conèixer també l’informe, si és que existeix, de la declaració de la Muntanyeta com a espai d’especial protecció i els motius que han portat a tal declaració i prohibicions especifiques amb tanta pressa.

A més i vist l’ús arbitrari de la utilització de l’ordenança demanarem una revisió de la mateixa, ja que segons la pròpia ordenança » Cada dos anys és procedirà a fer una revisió i actualització dels conductes i previsions contingudes en esta Ordenança, per si fóra necessari incorporar alguna nova conducta o previsió addicional, o modificar o suprimir dels existents.»

En Compromís per Alzira tenim clar que la convivència requereix d’unes normes, però abans de prohibir cal fer una labor informativa i pedagògica, condicionar l’espai i posar més contenidors d’arreplega de fem i si és el cas sancionar als que embruten i no respecten les mínimes normes de convivència. Amb mesures com aquesta el PP una volta més pareix oblidar que a l´hora de gestionar l´Estat o un Ajuntament lo primer son els ciutadans i ciudatanes.

Adelaida Pau Fayos-Regidora Compromís per Alzira

10 Comentarios

 1. Destacaré el pàrraf final aon diu:
  «abans de prohibir cal fer una labor informativa i pedagògica», fer cursets i propaganda, no?
  «condicionar l’espai i posar més contenidors d’arreplega de fem», ara no els possaran segons les necessitats i si alli en dos sobren, possarem 6 i dels grans per a que els vegen millor, no?
  «sancionar als que embruten i no respecten les mínimes normes de convivència», com son tan bobos d’embrutar quan està la policia davant (sempre quedarà algùn) i als dels cotxes del «xunga xunga bacalao» que van alli per no molestar a ningù i com a mostra del respecte de los normes de convivencia que han tingut, els multem també, no?

  Aiii mare! que bonica es la teoria quan no n’hi ha que repartir el bacalao!
  Encara que l’intenció pareix bona només trobe motius electoralistes de la oposició del PSOE i vostra, menys mal que de moment EU encara pareix mantindre la seua coherencia i conciencia ecològica i de moment no ho ha criticat!

  • Jo per la meua part li demanaría a l’ajuntament que n’he possaren al menys tres o quatre lletreros d’eixos repartits per tota l’esplanada, més que res per si quan pugem no el vegem i aparquem en un lloc on no es veu, el pugam vore i enrecordar-mos, perque al principi es fàcil que se mos oblide.

  • La llabor de l’oposició es supossa que dura quatre anys, peró si tu ho dius que l’oposició només treballa per a preparar les eleccions un poquet abans de les eleccions, serà que ho sabràs molt bé que no fan res mai, només que tocar els nassos!

 2. A 3000 euros la sanció tranquil que no feran falta molts lletreros. 3000 euros per menjar-se un paquet de rosquilletes si son més de les 22 hores. Ens van a traure en tots els programes de televisió del ridicul que fa el nostre Ajuntament amb estos cartellets.

 3. a tot aixo, U qualsevol tu sabies que la multa podia ser 3000 euros per menjar-se una rosquilleta? Tot heu has dit tu, des de quan informar als ciutadans de lo que pot costarlos el menjar en la muntanyeta es fer campanya. Callaets ens voldrieu uns i altres.

  • Informar als ciutadans es la funció dels lletreros i les xarrades estes que escriuen regidors o regidores de l’oposició no es informar, es conveniencia pura i dura i s’aprofiten de qualsevol cosa per a fer campanya en contra del actual govern municipal!
   Al pà pà i al ví ví

 4. si el lletreros tenen la funció d´informar on esta indicat l´avis de la sanció. Açi els unics que s´han pasat quatre pobles son els del PP amb aquesta prohibició. O siga no es pot menjar i beure i si tirar castellets. S´han lluit.

 5. muchas familias,no se puede permitir llevar a sus hijos al cine o a la playa, por motivos de que tienen que trabajar o no tienen recursos economicos, siempre se ha subido a cenar y a jugar ,que ocurre ahora que como estamos en crisis quieren recaudar a costa de unas pocas familias, lo que deveria es pasarse la policia por alli y denunciar a quien realmente ensuciela montañeta, la montañeta es de todos y tanto devemos cuidarla como disfrutar de ella,

 6. pastoret on vas? a la muntanya si al senyor Montalvá li sembra be.
  pastoret d´on vens? de pagar 3000 de l´ala, aixi heu va manar el senyor Montalva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here