EU-Alzira insta a l’Ajuntament a renovar el pla d’infància i les polítiques dirigides als xiquets

0
555

Una actividad para niños realizada en la Casa de la Cultura

En el darrer plenari, EU-Alzira va exigir a l’Ajuntament que reformara el pla dirigit a la infància, ja que es troba vençut des del 2009. La nostra formació lamenta que no s’hagen tornat a elaborar les polítiques adreçades als més joves, i a més recorda que el pla de joventut també va finalitzar el 2011 i encara no s’ha presentat cap altre. Com Alzira ha sigut declarada Ciutat Amiga de la Infància, ha d’aprofundir en els objectius amb els quals s’ha compromés.

Per a EU, aquests plans de treball marquen les accions municipals i impliquen el conjunt dels departaments de l’Ajuntament. Aquests plans d’infància han de tindre en compte la situació actual de moltes de les famílies dels més menuts, afectats també greument per la crisi econòmica.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “en tots aquests anys, l’equip de govern s’ha limitat a promoure unes quantes activitats per als xiquets, però en cap cas han sigut avaluades o revisades dins dels distints plans. Per a EU, són necessàries, a més, mesures de contingut econòmic i social per complir els objectius generals, si no volem que queden en paper mullat”.

De fet, des d’EU també denunciem que un altre instrument complementari, el pla local d’absentisme escolar, data del 1995, sense que s’haja renovat. El País Valencià té una de les taxes d’abandó i de fracàs escolar més elevades de tot l’estat; i un de cada cinc xiquets pertany a famílies pobres.

Des d’EU hem instat a la regidoria d’Educació que done suport material i econòmic a la creació de bancs de llibres i de material escolar en els centres educatius, d’acord amb el Consell Escolar Municipal. És una iniciativa necessària a causa de l’empitjorament de la situació de moltes famílies, i, ara encara més, per la pujada del 4% al 21% de l’IVA del material escolar per al pròxim curs. També hem sol·licitat a la regidora que modifique les bases de la convocatòria de beques de menjador municipals (160.000 €), que exclouen a una majoria de l’alumnat: al dels col·legis públics. L’equip de govern no ha volgut acceptar les nostres propostes.

De la mateixa manera, des de la nostra formació exigim una millora dels espais i de les instal·lacions dels més menuts, amb la implicació del Consell de Xiquetes i Xiquets. En concret, des d’EU proposem la creació d’una ludoteca municipal, independentment que hi haja convenis amb altres entitats. Es tractaria d’un centre lúdic, però també d’aprenentatge i integrador, on es podrien portar a terme moltes de les activitats de l’Ajuntament que es dirigeixen als menuts per a què siguen més efectives. Aquesta ludoteca es pot ubicar en els diversos locals públics de què es disposa i es pot habilitar a partir de diverses partides pressupostàries. Recordem que, enguany, es destinaran quasi 200.000 € al recinte firal a partir d’una subvenció de diputació (i es quedarà encara inacabat). I que també la Casa Blava, un hotel rural encara desert, ha costat 400.000 € a les arques municipals –d’un total d’1.200.000 € de recursos públics.

Comunicat EU-Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here