Consells per afrontar l’onada de calor que arriba dijous i es quedarà a la comarca el cap de setmana

0
134

 

Con la llegada de las altas temperaturas en este periodo estival, el Ayuntamiento de Alzira, a través de la concejalía de Salud, lanza una serie de recomendaciones para prevenir riesgos para la salud.

 Recomendaciones:

          .  Beba muchos líquidos.

  • Tome frutas y verduras.
  • Use ropa apropiada, clara y fresca.
  • Use protección para los rayos solares.
  • Utilice el aire acondicionado.
  • Planee las actividades por la mañana o por la noche cuando las temperaturas no son tan altas.
  • Vigile a los niños y a los ancianos.

 

Cabe recordar que   las personas que tienen mayor riesgo ante la llegada de una ola de calor son los niños menores de 5 años, las personas mayores de 65 años, las personas obesas, las que sufran enfermedades graves o las que practiquen esfuerzos físicos.

La concejala de Salud, Mercedes Bañeres, ha destacado que “estos consejos ayudan a disminuir los riesgos, por ello es muy recomendable seguirlos, sobretodo con la llegada de olas de calor como la que está prevista a partir de mañana jueves”. También ha señalado que “en caso de producirse algún tipo de incidente, los ciudadanos pueden llamar al Centro de Información y Coordinación de Urgencias (900 161 161) o al Centro de Coordinación de Emergencias (112)”.

 Previsions de Jovi Esteve: 

Este dijous les temperatures es dispararan perquè,  ens arriba la que serà la protagonista de la nostra informació estos pròxims dies. Arriba una ONA DE CALOR en forma de llengua d’aire càlid i sufocant procedent del nord d’Àfrica que ens dispararà encara més els termòmetres. Les màximes tocaran els 35ºC a primeres hores de la vesprada i els 40ºC per les comarques més interiors!!

El vent es mostrarà fluix pel matí, amb brises a partir del migdia que ens arribaran de mar cap a terra i al cel tindrem bona cosa de sol durant tota la jornada.

ms caloranquil, E

Pel que fa als pròxims dies, este divendres, de nou LA CALOR SERÀ SUFOCANT… Esta llengua d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica afectarà a bona part de la península i els termòmetres trencaran i superaran els 35ºC a les hores centrals.  La paraula CALOR, sens dubte, serà la més escoltada i nombrada al carrer!! D’altra banda, el vent estarà encalmat pel matí i les brises intentarem suavitzar un ambient que serà molt calent i amb un sol que també lluirà amb el permís d’alguns núvols mitjans i alts que seran purament decoratius.

El dissabte, no afluixarà esta calor africana perquè la llengua d’aire càlid procedent del nord d’este continent seguirà damunt de la nostra península. Les temperatures seguiran igual d’altes (rondant els 37º-38ºC) i al cel tindrem bona cosa de sol que alternarà amb l’arribada d’alguns núvols prims i alts poc destacables. El vent estarà encalmat i molt tranquil pel matí, amb brises a partir del migdia.

Per últim, diumenge pròxim, les temperatures començaran a afluixar molt lentament i el dia encara presentarà un perfil estable i molt calorós. El vent seguirà encalmat la primera meitat de la jornada, amb brises de cara a la vesprada.  

..

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here