Joves Socialistes de la Ribera, en contra de la desaparició de les Entitats Locals Menors

0
297
Jordi Lledó

El secretari de Política Municipal de Joves Socialistes de la Ribera del Xúquer, Jordi Lledó Grau, ha mostrat tot el seu suport a les entitats locals menors de tota Espanya i ja ha començat converses per a mobilitzar a la ciutadania.

L’edil del Mareny de Barraquetes ha fet pública la seua solidaritat amb les entitats locals menors de tot l’Estat espanyol, un total de 3725, i ha argumentat que després d’aquesta supressió «es produirà la desaparició dels pobles de menys de 5000 habitants », aproximadament 8000 pobles.

El dirigent socialista ha volgut mostrar especial afecte amb les entitats locals menors pertanyents al País Valencià i, amb més afany, les tres de la Ribera del Xúquer, el Perelló, el Mareny de Barraquetes i La Barraca d’Aigües Vives. “Són la meua màxima prioritat les riberenques ja que és el meu camp d’actuació i la responsabilitat intrínseca que suposa ser veí d’una d’elles”, ha declarat.

Jordi Lledó rebutja rotundament aquesta supressió ja que, segons denuncia, el que pretén Rajoy és “tornar a segles passats de feudalisme i imperialisme” i aquesta decisió comporta “centralitzar el poder a Madrid i suprimir l’autogovern dels pobles”.

A més, ha denunciat que aquesta eliminació de les entitats locals menors no suposa un estalvi econòmic ja que, segons ha assegurat, “la majoria dels regidors i alcaldes d’aquests estatus municipals no cobren i que suposa una retallada en democràcia amb arguments demagògics”.

Lledó ha qualificat de “poca vergonya” el fet “d’utilitzar” la crisi econòmica per retallar en drets i ha assegurat que el govern de Mariano Rajoy està “enganyant als ciutadans per a la seua satisfacció personal”.

L’edil i dirigent socialista ha explicat que ja s’han succeït diferents suports en diferents institucions locals i comarcals, com és el cas del suport de la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Elena Bastidas, alcaldessa d’Alzira i dels plens municipals de les capitals comarcals de Sueca i Alzira.

Lledó ha argumentat la diferència entre les ideologies polítiques que han mostrat el seu rebuig a la desaparició de les entitats locals menors, com és el cas de l’alcaldessa d’Alzira (PP), i l’ajuntament de Sueca, governat pel tripartit PSPV-PSOE, Bloc i Independents.

“És un frau social, democràtic i polític arrancar a tots els ciutadans la seua voluntat política en suprimir els seus representants municipals amb el pretext econòmic sabent que el Síndic de Comptes ha garantit en els seus informe que totes les entitats locals menors riberenques són plenament viables”, ha sentenciat Lledó en el seu recolzament pel que fa al marc econòmic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here