EU de la Ribera s’oposa a les retallades en dependència que afectaran a milers de persones a la comarca

0
398

Ricardo Sixto, Pere Blanco i Ivan Martínez

EUPV de la Ribera Alta s’oposa a les mesures en contra de la llei de Dependència que ha practicat el govern de Rajoy i també de la Generalitat de Fabra, i denunciem la greu situació que està provocant el PP a milers de persones de la comarca en situació de dependència i als seus familiars. EU anuncia la presentació de mocions en contra d’aquestes mesures i exigim als ajuntaments riberencs de garantir els millors serveis possibles a aquest col·lectiu.

EU de la Ribera Alta denuncia que les mesures del govern de Rajoy, que acaben d’entrar en vigor, aplacen fins a 2015 el reconeixement de noves persones en situació de dependència. A més a més, es retallen en un 15% les prestacions a familiars, i l’estat deixarà de cotitzar a la seguretat social a partir d’ara als familiars que hagen de deixar el seu treball per a atendre a un depenent o bé s’augmenta el copagament per part dels usuaris. Si l’aportació de l’administració central des del començament de la llei ha sigut insuficient, a tot això cal sumar la retallada d’un 15% del pressupost per part de l’estat per al 2012.

Des d’EU recordem que el País Valencià, a més a més, ha estat a la cua en l’aplicació de la llei de Dependència. Tots els indicadors demostren el fracàs de les polítiques socials de la Generalitat Valenciana: amb més d’un 30% dels casos encara per resoldre, la meitat en inversió que la mitjana de tot l’estat i només perceben aquest recurs un de cada 567 valencians (en front de l’u per cada 147 de mitjana espanyola). I això cal sumar els impagaments a tot el sector: la Generalitat presenta impagaments en un 94% dels centres.

Per a EU, s’estan derivant molts d’aquests casos als ajuntaments, que no compten amb els suficients recursos. De fet, la nova llei de règim local que pretén aprovar el govern central i els successius plans d’ajust volen eliminar serveis socials que són considerats com a “deficitaris”. I ací entren residències d’ancians municipals o centres de dia.

Des d’EU no volem cap pas enrere en els drets de totes i tots i que tant van costar d’aconseguir, i per això reivindicarem que des dels ajuntaments de la Ribera es defense l’aplicació de la llei de Dependència, un pla financer a llarg termini que garantisca la seua aplicació real per part de les administracions i que es dote de suficients recursos als municipis per a prestar un millor servei.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU a Alzira i membre del consell polític comarcal d’EU: “estem assistint a un desmantellament de l’Estat de Benestar per part del PP, que està portant a terme mesures que mai va dir que faria. Estan tombant tots els seus pilars: la prestació d’atur, la sanitat, l’ensenyament públic o la llei de Dependència, que tant van costar d’aconseguir; ens estan abocant a la destrucció de la cohesió social i a una situació d’emergència. Mai en tant poc de temps en democràcia s’havia provocat tant de patiment a tantes persones”.

Comunicat d’EU La Ribera

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here