Cotino, Gallardón i la seua obsessió per controlar a les dones /Opinió: Isabel Aguilar (PSOE)

1
293

Entre Cotino i Gallardon la dreta demostra  la seua l’obsessió de per controlar les nostres vides, una altra vegada l’avortament.

Què fa un ministre de Justícia dient el que li abellix encara que no li corresponga, com amb els drets de les dones a decidir lliurement si volen o no tindre fills i quan?  Amb les seues noves declaracions, Gallardón torna a insultar les dones al despreciar, en ple segle XXI, un dret que ha costat aconseguir que, segons pareix, esgota la seua sensibilitat.

Porta mesos traient la poteta del test a la recerca d’un titular que li porte la benedicció dels sectors religiosos més recalcitrants i ultraconservadors, i de altres moralistes, per a paréixer més papista que el papa.

Ara li ha tocat el torn als supòsits de la interrupció voluntària de l’embaràs, quan no li competiria a ell, en tot cas, dir res a estes altures, per molt Gallardón que siga i molts aplaudiments que necessite, segons pareix, per a tindre major protagonisme i, sobretot, per molta obsessió que tinga (que està clar que la té) per controlar la vida de les dones.

La política del PP respecte a les dones està sent ofensiva en molts aspectes i estan contribuint a crear a poc a poc un ambient francament irrespirable i antidemocràtic.

Un dia és Gallardón, un altre el seu companya de fatigues Cotino, després se’ls despenja algun altre ansiós o ansiosa de s’encara més mereixedor de butles vaticanas que els anteriors… però cansa a estes altures escoltar o llegir paraules i propòsits desvergonyides, carques i profundament masclistes, immiscint-se en els drets i les llibertats femenines.

Però Gallardón pugna per a no quedar-se arrere i porta mesos llançant “cortinas de humo” sobre les modificacions de la Llei actual que regula la interrupció voluntària de l’embaràs per a deslegitimizar la capacitat de decisió de les dones i, molt pitjor, castigar-les a un avortament clandestí perquè les que no tinguen recursos suficients es juguen la vida, com en la pitjor època franquista.

El ministre de Justícia desmuntant el sistema per a crear inseguretat jurídica i sanitària a les dones… qui dóna més?

Algú crega que estos puritans polítics pensen de veritat que es reduïx el nombre d’avortaments per prohibir-los o per plantejar lleis restrictives? Què va…

El que ells volen de veritat és el control de la ciutadania, perquè siga cada vegada menys ciutadana i més subordinada. I ja sabem que les filles de les bones famílies es buscaven fa dècades la manera d’avortar amb seguretat si era necessari… mentres moltes altres es jugaven el tipus i damunt eren culpabilitzades.

La hipocresia del segle XXI serà sens dubte molt més refinat que la de l’anterior com no evitem que la dreta continue acampant a gust, i fins als veurem repartint agulles de teixir…

El PP pretén retrotraure’ns als temps del dictador Franco i moltes dones (i no pocs hòmens) estem ja fartes de l’obsessió d’esta dreta retrògrada per controlar les vides de tots els ciutadans i, en concret, de les de les dones, així que val més que fem front a esta onada envenada perquè els drets aconseguits amb esforç poden anar-se’n en un obrir i tancar d’ulls.

És gravíssim i escandalós l’atac als drets ciutadans que estan fent els del PP dia sí i dia també, sobretot en el cas de les dones, em pareix una broma de mal gust tindre que viure, a més de tot el que ens estan tirant damunt, semblant atropell.

Isabel Aguilar López

Secretària general del PSOE d´ Alzira

1 Comentario

  1. Sempre en Valencià! Tant si tens que dir com si tens que escriure. No t’imagines la de gent que se’n alegra. Gràcies Isabel.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here