Almussafes estalviarà un 30%per a la compra de llibres de text amb l’arreplega i reciclatge

0
367

La comunitat educativa es bolca amb el reciclatge després de l’eliminació del bonollibre per part de la Generalitat.

Les gestions realitzades des de la Regidoria d’Educació amb les editorials i distribuïdores de llibres de text han contribuït a aconseguir aquesta xifra.

Reciclatge de llibres a Almussafes

La Regidoria d’Educació del consistori d’Almussafes ha impulsat una Campanya d’Arreplega i Reciclatge de llibres coincidint amb la clausura del curs educatiu 2011-2012. Les associacions de Pares i Mares dels dos centres d’infantil i primària i de l’Institut d’Educació Secundària, junt amb els equips directius i claustres de professors, han col·laborat activament en aquesta iniciativa municipal que ha conclòs amb una xifra que suposarà un estalvi econòmic del 30 per cent en el pressupost global destinat a l’adquisició de llibres de text.

El pròxim curs educatiu, l’ajuntament continuarà subvencionant el total  dels volums per a tots els alumnes d’infantil, primària i secundària de la localitat, gràcies a l’esforç, treball i col·laboració d’AMPAS, becaris de la Dipu i personal del Departament de Cultura i Educació.

Fins a la data els llibres de text d’infantil i dels nivells d’educació obligatòria de primària i secundària s’han sufragat íntegrament per l’Ajuntament d’Almussafes, excepte aquell tram educatiu que, en els últims anys, ha comptat amb un bonollibre de la Generalitat – que precisament suposava un 30 per cent del cost total dels mateixos – i en el que el consistori municipal aportava la part econòmica no subvencionada.

Atés que l’ajuntament manté un conveni amb les AMPAS dels centres educatius en què s’especifica que la col·laboració amb l’administració local radica tant en la gestió de compra i repartiment dels volums, com en l’arreplega i reciclatge dels mateixos, la Regidoria d’Educació, les direccions dels tres centres educatius públics i les associacions de pares van acordar recuperar les esmentades campanyes de reciclatge que es realitzaven antany.

“La recessió econòmica en què ens trobem immersos obliga que des de les administracions públiques gestionem el pressupost amb gran responsabilitat i optimitzem els recursos al màxim amb l’adopció d’aquest tipus de mesures que, sens dubte, ens beneficien a tots”, explica la regidora d’Educació, Elia Alepuz. Aquesta iniciativa va coincidir amb l’anunci, per part de la Generalitat Valenciana, de supressió del bo llibre per al pròxim curs educatiu i de la seua substitució per beques de llibres, material didàctic i informàtic.

Després de la corresponent informació pública a tots els pares i mares d’alumnes, a través dels tres centres educatius, durant els últims dies del curs educatiu 2011-2012 es va iniciar el període d’entrega dels llibres de text en les pròpies aules i també en el Centre Cultural, dependència que va arreplegar volums de cursos anteriors, quaderns i un altre tipus de material imprés.

Conclosa la recepció dels diferents volums que, segons l’edil d’Educació, “han sigut realment nombrosos demostrant amb això la gran sensibilitat dels veïns i veïnes d’Almussafes amb el Medi Ambient i amb la bona gestió dels diners públics”, les caixes de material es van traslladar fins al Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, on membres de les AMPAS, pares voluntaris i becaris de La Dipu  van procedir a la selecció del mateix com a llibres reutilitzables, volums per al banc de llibres i material per a pasta de paper.

Així mateix, l’Ajuntament d’Almussafes ha realitzat nombroses gestions amb les editorials i distribuïdores de llibres de text per a aconseguir que la campanya concloguera amb èxit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here