Les «verbenes» tornen a cobrar protagonisme en les festes patronals de Benifaió

0
377

-La reina de les festes i les seues dames d’honor han iniciat hui la venda solidària del llibre de festes.

-Els veïns tindran una «Nit de Paelles amb Verbena» el dissabte 18 d’agost.

Venda de llibres per part de la reina i la seua cort

Benifaió es prepara ja per a endinsar-se en els seus dies festius en honor a la patrona Santa Bárbara. Del 10 al 22 d’agost este municipi de la comarca de la Ribera es veurà immers en una programació que com indica l’alcaldessa «compta amb un menor pressupost però encara així de gran qualitat». Arcís destaca que el programa ha sigut treballat des d’un estalvi considerable però «seguint la línia d’apostar per la nostra tradicions, per la festa religiosa, pel foc i la música com a ingredients principals». La màxima autoritat també ha agraït a les empreses patrocinadores «pel seu suport en molts dels actes organitzats».

De moment els veïns, fins que arriben els dies festius, ja poden adquirir un exemplar del llibre de festes a través de la tradicional venda solidària la recaptació del qual a dos euros per exemplar va destinada de forma íntegra a les associacions locals SOM I ESTEM (disminuïts físics i psíquics de Benifaió) i AFABALS (Familiars d’afectats per la malaltia de l’Alzheimer).
La reina de les festes Laura Duart i les seues dames d’honor han col.laborat hui en la primera jornada de venda solidària que es prolongarà en la Plaça Major fins a la setmana que ve.

El pato en la font de la carrasca, les cucanyes o les discomòbils , l’Homenatge als majors de Benifaió, el participatiu «Sopar de Festes», el concert de la Societat Artístic Musical o la Trobada de danses seran alguns dels atractius que marquen la programació.

Les «verbenes» tornen a la programació

Com a novetat enguany les festes nocturnes dirigides als jóvens canvien d’escenari. Les conegudes Eres junt amb el col.legi Trullàs acolliran diversos esdeveniments festius: festa eivissenca, festa de l’aigua, «discomòbil» i el plat fort la «Nit de Paelles Festes 2012» el dissabte 18 d’agost que conclourà amb una gran revetla.

La «Cordà» continuarà novament en el nucli urbà en el carrer Sant Josep de Calasanz, «una zona cèntrica i pròxima a la plaça major amb un accés totalment de vianants des del centre urbà», assenyala l’alcaldessa.

Per segon any, i després de l’èxit de la passada edició, de nou la presentació de la reina i el ball de festes s’unixen en un mateix acte per a oferir música i ambient en la Plaça Major sense cap cost per als veïns. Suposa a més un estalvi important per al consistori «oferint al mateix temps més ambient en una Plaça Major repleta de gent en el dia de la presentació de la reina i les seues dames» assenyala l’alcaldessa del municipi.
Així, el divendres 10 d’agost Laura Duart Gassent i les seues dames d’honor seran presentades a partir de les 23:00 h en el centre urbà. Després d’imposar-los les seues bandes i despedir-se la reina del 2011 tots els veïns disfrutaran d’una orquestra patrocinada per l’empresa Roquette com a punt d’inici de les festes patronals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here