El 9 d’Octubre i les Falles no es poden tocar /Opinió: Bloc Jove de la Ribera

1
320

Amb aquesta nota de premsa, des del Bloc Jove de la Ribera volem mostrar la més enèrgica repulsa al canvi de dates que proposà fa uns dies el President de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra i que ha demostrat, una vegada més, que el Partit Popular no és ni el partit que defensa els interessos dels treballadors ni el partit que defensa la identitat dels valencians i les valencianes.

Des del nostre punt de vista, amb mesures com aquestes (fetes en pro d’un suposat augment de la productivitat) l’únic que s’està fent és retallar els dies de descans dels treballadors i les treballadores, ja que la intenció és acabar amb els ponts de més de 3 dies; atacar una de les mostres culturals més tradicionals i arrelades en la societat, com són les falles i, per últim, i més important, acabar esborrant del mapa la celebració de la Diada del  9 d’Octubre i tot el que això suposa.

Així, com hem dit, el PP valencià demostra amb tota la cruesa que és el partit dels grans empresaris i que sempre actua a favor d’aquestos i en contra de les persones treballadores i dels xicotets i mitjans empresaris. Tal i com ja han manifestat diferents organsimes, entitats i personalitats (inclús dins del PP mateix) els suposats beneficis econòmics que generaria el trasllat de Sant Josep a diluns com a molt es notaran a la ciutat de València, però fora d’aquesta gairebé no tindran cap repercussió.

Pel que fa a la vessant cultural i tradicional que representen les falles, aquestes són una de les mostres més arrelades entre la societat valenciana i les comissions falleres han esdevingut vertaders motors culturals i socials en la majoria de pobles i ciutats on tenen presència i per tant és una falta de respecte canviar la data de la crema sense tindre en compte el punt de vista de les comissions fallers. A més, tal i com va dir Vicent Iborra, president de la Junta Local Fallera de Sueca <<la tradició és la tradició i cal respectar-la>>.

Respecte al canvi de data de la commemoració del 9 d’Octubre, Diada Nacional del País Valencià, des del Bloc Jove de la Ribera no podem mostrar-nos més enutjats. El 9 d’Octubre es commemora l’entrada a la ciutat de València de les tropes de Jaume I i la creació de l’antic Regne de València, que en època moderna esdevingué el territori que avui coneixem com a País Valencià, definició que està recollida al nostre estatut d’autonomia.

Així, el País Valencià és una nacionalitat històrica amb unes tradicions i una cultura pròpies i diferenciades i amb una mesura com aquesta el PP no ha fet cap altra cosa que llevar-se d’una vegada per totes la seua màscara de suposat partit valencianista.

Aquesta mesura posa en evidència una vegada més que el PP és un partit contrari a la recuperació de la identitat pròpia dels valencians i que ha actuat així des del moment de la seua creació.

Per últim, per la nostra banda, volem animar a la població a que participe en les mostres de rebuig i les mobilitzacions que es convoquen en contra d’aquestes mesures i volem manifestar públicament que des del Bloc Jove continuarem treballant per recuperar i enfortir les tradicions, la cultura i la identitat de tots els valencians i les valencianes.

Bloc Jove de la Ribera

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here