La Junta Local Fallera d’Alzira ajorna la decissió sobre Sant Josep fins a setembre però son favorables a mantindre la tradició

0
391
Un moment de la reunió d'esta nit

Els membres de la Junta Local Fallera han intercanviat, esta nit, opinions sobre la proposta del Consell de canviar al tercer dilluns de març la festa de Sant Josep, tot i que, majoritàriament s’han mostrat favorables a mantindre la tradició de celebrar el últim dia de falles el 19 de març.

El president de la JLF, Vicent Muñoz ha dit que fins el mes de setembre, tenen temps per fer les corresponents consultes en cada comissió, donat que, aleshores, serà quan les juntes locals es reunixquen amb el Consell per donar les seues opinions.

Fins i tot Muñoz ha avançat que tant València com altres juntes locals importants casos de Torrent, Gandía i Sagunt també son contraries al canvi que proposa la Generalitat que mitjançant el seu president, argumenta una major repercusió económica i turística.

"No es pot canviar només perquè sí", ha manifestat el president de la junta d’Alzira, perquè "està aprovat el 19 de març pel Reglament Faller i sols es podria fer per llei; si bé per llei és llei" ha sentenciat Muñoz.

L’alcaldessa, Elena Bastidas, li ha comunicat al màxim dirigent local faller que "respetarà" el que decideixquen els representants de les falles d’Alzira.

Els presidents opinen:

Per al president de la falla Albuixarres-Camí Fondo, Javier Palacios, "és sagrada" la data del 19 de març per celebrar Sant Josep. Tampoc aposta pel canvi, el màxim dirigent de Doctor Ferrán, Salva Tudela, "no és tan important el tema econòmic, potser que a València vaja més gent, però no és el cas d’Alzira".

Més conciliador és mostra, José Villalba, de Sants Patrons; "es deu de debatre, que la comissió es manifeste, cal pensa que hi ha molta gent que treballa en fàbriques i que no es pot vestir de faller quan Sant Josep cau aa mitjan setmana". No és el cas del president de la comissió de l’Alquerieta, Ricardo Cuenca,  "no estic a favor del canvi pel tema turístic, entenc que canviar Sant Josep a dilluns no és beneficiós per Alzira".    

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here