El MUMA d’Alzira no tanca per vacances

0
373
El MUMA d'Alzira

En paraules del regidor de Cultura, Carlos Correal “es tracta que durant els mesos estivals no cesse l’activitat cultural al municipi, amb l’objectiu que aquells visitants que puguen vindre a Alzira, puguen disfrutar d’una de les nostres joies, el Museu Municipal i la col•lecció d’art que alberga”.

L´horari del Museu serà de 11 a 13´30 hores. En juliol i setembre este obrirà les seues portes de dimarts a diumenge, i en agost, de dimarts a divendres.

A les sales d’exposicions temporals del Museu, es podran contemplar, entre altres, les obres següents:

En la Sala Temporal I cal destacar:

– Jesús Cósmico. Llenç de grans dimensions pintat per Francisco Valencia, que representa a Jesús Crucificat surant en el Cosmos, una al•legoria a la seua universalitat.
– Paisaje con figura. Llenç de Rosa Torres, que va ser exposat a la Casa de la Cultura al maig de 2009, i posteriorment es va incorporar als fons municipals.
– Dos obres de Joan Verdú: Naúfrago 1 i Naúfrago 2.
– Sacerdotes Incas. Díptic pintat per Antonio Espinar, que recentment l’ha donat per a la col•lecció municipal i que s’exposa com a novetat.

En la Sala Temporal II s’exposa un nou cicle de quadros, dins de la sèrie Recuperant Patrimoni. Des de novembre de 2011 fins a gener de 2012, es va poder contemplar la primera part d’este cicle de mostres, en què s’exposa la Col•lecció de pintors valencians, segles XIX-XX. Entre les obres que podrem trobar en esta segona part, que estaran exposades fins a finals de setembre, es poden destacar: dos temes taurins de Roberto Domingo Fallola; Boceto para las meninas, de Juan Ribera Berenguer; Grissos en primavera, de Vicente Benito Botella; Hortelano, de Teodoro Andreu Sentamans; San Pablo, de Josep Segrelles Albert; i Barcas en la Albufera, de Miguel Vaquer Calumarte.

Junt amb estes obres, també es podran contemplar els Fons pictòrics de Salvador Ausina. Es tracta d’un repertori d’obres de xicotet i gran format d’este pintor alzireny, en què combina paisatges, bodegons i altres motius pictòrics de gran lluminositat i colorit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here