Les falles d’Alzira debatixen la seua postura sobre el trasllat de Sant Josep a dilluns

0
340
La cremà es fará en dilluns
Fabra amb Bastidas, Muñoz i les Falleres Majors

El probable trasllat a dilluns de Sant Josep en el pròxim exercici faller ha despertat controvèrsia en este sector, així els presidents de les les comissions falleres d’Alzira es reuniran el pròxim dijous per debatre esta proposta del president de la Generalitat i decidir la postura a defendre.

Cal recordar que Alberto Fabra ha estimat en 786 milions d’euros l’impacte econòmic que tindria la celebració de Sant Josep i la Nit de la Cremà en dilluns, a més de la celebració del 9 d’Octubre.

El president de la Junta Local Fallera d’Alzira (JLF), Vicent Muñoz es definix com «tradicionalista», però enten que «ens trobem davant una situació económica molt complicada».

Experiència pilot durant dos anys

Muñoz advertix que el Reglament faller, recentment aprovat, «no es pot canviar» tot i que deuria ser «un decret-llei» del Consell el que  autoritzara el canvi. Segons el màxim dirigent faller local «l’impacte econòmic en Alzira no seria massa significatiu», tot i reconèixer que «l’assistència als actes fallers es més massiva si son festa els tres dies de falles».

L’essència i la tradició del 19 de març

Per a Vicent Muñoz una solució «salomònica» seria celebrar Sant Josep en dilluns durant els pròxims dos exercicis i al tercer «tornar a debatre el tema i pendre una decissió definitiva».

A la fallera major d’Alzira, Paula March, també li entren dubtes «el canvi té la seua part positiva i negativa, la celebració de Sant Josep en dilluns beneficia als que resideixen fora de la Comunitat Valenciana, però, per contra » es perd la tradició i l’essència del 19 de març».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here