Un professional de Dènia guanya el I Concurs d’Arròs Ciutat d’Alzira mentre el local Duque queda tercer

0
448
Jordi López coordinador del concurs

 

Juan M. Duque d'Alzira ha sigut tercer
El I Concurs d’Arròs Ciutat d’Alzira ha sigut tot un èxit de participación -14 concursants- i de públic que ha gaudit, al menys amb la vista, del bon treball de 14 cuiners procedents de nombroses i diverses ciutats, com Alzira, Dènia, Alacant, Riba-roja del Túria, Carcaixent, Manuel i Monòver entre altres.
Precissament el restaurador argentí de Dènia, Federico Guajardo de l’Hotel Los Ángeles ha sigut el gunayador del certamen gastronòmic amb un plat que junt l’arròs hi havia polp a la brassa amb pimentó torrat i pomada d’alls tendres. Guajardo ha obtingut 500 euros pel premi que dona l’Ajuntament d’Alzira.
Els 300 euros del segon premi han viatjat fins Riba-roja del Túria, pel treball dels cuiners José Vte. Expósito i Amparo Baylach, anomenat, melós de calamar de platja.
Mentre el tercer guardó, dotat amb 150 euros s’ha quedat a Alzira, concretamen en les mans del cuiner local, Juan Manuel Duque pel seu suculent arròs amb carrancs. El regidor de Cultura, Carlos Correal ha presidit l’entrega dels guardons als guanyadors.
Un certamen gastronòmic que ha estat molt ben organitzat per l’Associació Gastronòmica El Bullit; el seu president, Jordi López s’ha mostrat prou "satisfet" d’esta primera experiència i ja ha anunciat que hi haurà una segona edició.
Els hostelers han fet una gran varietat d’arrossos; des de la recepta familiar d’uns cuiners aficioants de Monòver; "arroz con atún y judias verdes", fins un molt artístic d’unes joves alzirenyes; "figues d’arròs amb llet", passant per arròs de pato, setes i foi d’un cuiner colombià de La Masia fins un més convencional, arròs a banda d’una cuinera local.
Cuiners del certamen

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here