No sobren regidors, sobren diputacions i senadors! /Opinió: Bloc Jove de la Ribera

1
364

Davant de la proposta de reforma de les administracions locals, en la que el govern de Mariano Rajoy vol retallar el 30 % de regidors i eliminar les mancomunitats, des del Bloc Jove de la Ribera volem mostrar la nostra més enèrgica repulsa.

El que sobren no són regidors, sinó diputacions i senadors.

En un moment en que l’Estat espanyol es troba immers en una gravíssima crisi econòmica, social i de model d’estat el Partit Popular no sap fer res més que tancar els ulls a les demandes de la majoria social i fugir cap endavant.

En estos moments, la ciutadania el que demana és una supressió dels òrgans inoperants com és el Senat, el qual no servix absolutament per a res i, també, una major descentralització de les estructures polítiques, amb l’enfortiment de les entitats municipals com els ajuntaments i les mancomunitats, que són els òrgans que millor coneixen les necessitats que tenen els ciutadans dels nostres pobles.

Davant d’això, el PP ha contestat amb una major centralitació política i podem vore com aquest partit aposta clarament per l’enfortiment de les diputacions, fet que ens trasllada dirèctament a l’època franquista.

A més, la jugada sembla que ha sigut estudiada al milímetre. En un moment en que el bipartidisme sembla arribar a la seua fi i l’anomenat “vot útil” desapareix de la mentalitat de la població, des del PP s’aposta per un enfortiment d’aquest bipartidisme, amb la proposta de supressió del 30 % de regidors, fet que provocarà encara més dificultats als partits que no són ni el PP ni el PSOE d’aconseguir representació.

En aquest punt, cal recordar que no són els regidros els que creen el defícit en els ajuntaments, sinó els càrrecs de confiança, enxufats i demés persones que realitzen tasques que haurien de realitzar els funcionaris municipals. Així, hem de recordar que el 70 % de pobles del País Valencià tenen menys de 5.000 habitants i que en aquestos pobles els regidors no cobren res, de manera que aquesta mesura no aportarà cap millora respecte el dèficit públic, ni ara ni en el futur.

Així, des del Bloc Jove de la Ribera continuarem treballant al costat de les persones des del millor àmbit d’actuació, com és l’àmbit local i comarcal, i per això afirmem una vegada més que allò que sobren no són regidors ni regidores, sinó diputacions i senadors.

Bloc Jove de la Ribera-Compromís

1 Comentario

  1. Lo que realmente sobra en España son las duplicidades, y los despilfarros imperialistas.
    En España sobra el ministerio de cultuura, el de educación y el de sanidad, ya que estas competencias están transferidas a las comunidades autónomas.
    Sobran los delegados del gobierno en cada una de las provincias.
    Y por descontado, sobra la mitad del ejercito español que de seguro nunca nos dfenderá de la guerra de los mercados que es la que nos está matando.
    ¡Venga, mano dura y a limpiar!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here