Més d’un centenar de manifestants reclamen a Alzira respecte per als animals i unes festes dignes

3
438

Defensors dels animals i crítics amb el maltractament que es fa als espectacles taurins, s’han manifestat esta vesprada pels carrers d’Alzira, atenent la convocatòria de "Lacua" per reclamar unes "festes dignes" per a la capital de la comarca. 

La portaveu de l’associació protectora d’animals, Lacua, Laura Cogollos considera que les festes d’Alzira "s’han convertit en un circ romà" i critica que el govern "puje les entrades de cine i teatre i en canvi mantinga els preus dels espectacles taurins".

Cogollos lamenta que que la seua associació no haja rebut "cap subvenció municipal" i en canvi "haja donat 5.000 euros a la penya taurina".

Els manifestans eixiren del Parc Pere Crespí i culminaren la protesta davant l’Ajuntament on llegiren el manifest titolat, "Per unes festes dignes". Exhibiren pancartes procedents d’organitzaciosn taurines d’Aalgemesí i La Safor, amb consignes com "qui maltracta els animal no mereix ser respectat".

MANIFEST

Un any més, desatenent la ciutadania i les diverses manifestacions multitudinàries d’anys anteriors, l’Ajuntament d’Alzira ha programat, de nou, festejos taurins. I això, malgrat les retallades en les festes a entitats de tot tipus i la supressió d’actes que sí eren populars i tradicionals.
Com sabem bé, les retallades són una excusa. No retallen on no els convé. I amb elsespectacle samb els bous tenim una bona mostra. No només s’hansuprimit els grans concerts, que eren un pou sense fons i insostenibles, sinó també les 24 hores de futbol i altres Esdeveniments esportius de gran calat en la ciutat. En canvi, sí es mantenen els festejos taurins. És una imposició clarament ideològica la del govern local.

Cap retall per als festejos taurins
A totes i tots ens han dit que no hi ha diners per a altres coses. És fals. El ben cert és que als festejos taurins no se’ls ha retallat res: 5.000 euros dels nostre simpostos, exactament el mateix que l’anypassat. I, per exemple, s’ha retallat el 60% del pressupost per a les entitats esportives en les festes de juliol. Per tot açó us  convoquem a una manifestació el proper día 20 de Juliol a les 19 hores al parc Pere Crespí. Per unes festes sense maltractament, per unes festes dignes. No al festejos taurins!

A més a més la miopia del regidor de Festes, el Sr Fita, no li deixa vore el fracàs d’aquestos festejos a la ciutat d’Alzira. El primer any va ser a una plaça tancada, al segon any pensaren que en fer-ho al carrer hi hauría més públic… Però, ni així. Les persones que anaren ho van fer per “anar a vore”, perquè no hi havia una altra cosa, i la participació pròpiament al “bou de San Bernat” va ser escassa. Fins i tot, el Sr Fita va voler amagar intencionadament que, sota el nom irreal de bou de Sant Bernat, en realitat, hi havia una barbaritat com el bou embolat. Si no hi ha tradició, senzillament s’inventa.
Manca de tradició
És precisament aquesta manca de tradició la que fa més perillosos , si cap, aquestos festejos, ja que a l’alcohol i altressubstàncies que es podrien consumir a les festes, s’ha de sumar la inexperiència de gent que mai no s’ha ficat davant d’un bou. I cal dir que enguany ja s’hanproduït morts i ferits a causa d’aquestos tipus d’espectacles.
No hodiguem sols nosaltres. La majoria absoluta del PP no ha pogut aprovar fa unes poques setmanes, en les CortsValencianes, que els bous al carrer o els bous embolats siguen declarats Bénsd’Interés Cultural, perquè la majoria d’entitats culturals valencianes han dit que no ho són.
No els resten més arguments racionals. Per això, totes i tots, les i els assistents a la manifestació ‘Per unes festes d’Alzira dignes’, rebutgem que s’usen els bous com a espectacle i que se’ls puga causar algun mal físic.
Ens sobren raons. Perquè a Alzira no hi ha tradició, perquè s’hansuprimit o retallat altresactivitats que féiem gent del poble i perquè senzillament volem unes altres festes, respectuoses amb totes i tots, també ambels animals.

Lacua

3 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here