EU de la Ribera presentarà mocions per a exigir al Consell que pague el deute a llauradors i ramaders

0
375
Ivan Martínez recolzant ahir als llauradors a Alzira

Des d’Esquerra Unida de la Ribera Alta exigim a la Generalitat Valenciana el pagament dels 22 milions d’euros de deute per impagaments d’ajudes resoltes favorablement que té amb els llauradors. Este deute de l’administració cap als llauradors i ramaders valencians els està provocant una pèrdua de liquidesa que els està fent menys competitius, ja que no poden invertir en les seues explotacions i sumat a la falta de finançament per part de les entitats financeres, està provocant l’abandonament de moltes explotacions al no ser rendibles.

En els diversos ajuntaments on té representació EU en la comarca, ja en el mes de gener denunciàrem els impagaments de la Conselleria i presentarem mocions en tots els ajuntaments per exigir al Consell el pagament del deute que té amb els llauradors. El sector agrari valencià no és aliè a l’actual situació econòmica i per tant, necessita de suports i incentivacions per part de les administracions públiques per aconseguir una reactivació d’esta activitat vital per a l’economia valenciana, tant des del punt de vista social com econòmic ja que és un sector que contribueix de forma important al PIB valencià i a la generació de llocs d’ocupació.

Al productors agraris valencians, a més de la crisi de preus, de la falta de transparència en la formació de preus, del poder de la gran distribució comercial, la falta de relleu generacional, etc., se li suma els diners que l’administració valenciana els deu a conseqüència d’ajudes i subvencions de les que són beneficiaris. Des d’EU-la Ribera Alta demanarem a tots els ajuntaments que la Generalitat Valenciana establisca sistemes per a pagar els deutes pendents i exigiríem que comunique quin model de sector productor pretén establir a la Comunitat Valenciana i com ho vol aconseguir.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here