Més Algemesí presenta una moció en contra de la pujada de l’IVA

0
423
Josep Bermúdez

En el dia d’ahir MÉS ALGEMESÍ presentà una sèrie d’iniciatives en l’Ajuntament per a ser debatudes al proper plenari relacionades amb les mesures anunciades –i publicades parcialment- pel Govern de l’Estat. Entre elles hem presentat dues propostes d’acord per tal de traslladar als polítics la rebaixa salarial que s’aplicarà als empleats públics. Cal tenir present que el RD 20/2012 obliga a no abona la paga extra a tot el personal laboral de l’Ajuntament –inclós el personal de confiança de l’equip de govern- però no es d’aplicació per als polítics alliberats.  Correspon al plenari adoptar eixe acord, d’acord amb la Llei de Règim Local.

Donat que per part de l’equip de govern no s’ha produït cap anunci ni declaració al respecte hem cregut convenient presentar, no una moció, sinó una proposta d’acord –que té força vinculant efectiva- que establisca el no abonament de la paga extra de desembre als dos polítics alliberats –Sr Alcalde i Sr Regidor de Personal-. Per coherència, i tot i que les indemnitzacions que cobrem la resta de regidors per assistència són baixes en relació a altres municipis de la nostra dimensió, hem demanat també una reducció del 7% de les assignacions que rebem per assistència a plenaris i comissions.

Era evident que, si demanàvem una reducció per als polítics a temps complet, nosaltres devíem predicar amb l’exemple i reduir també les indemnitzacions per assistència que cobrem la resta de polítics. Aquestes reduccions serien d’aplicació per a 2012. Esperem que aquestes propostes, que van en la línia del que han anunciat altres ajuntaments,  tinguen el suport de la resta de grups polítics i especialment de l’equip de govern,  ja que pensem que predicar amb l’exemple és el millor camí per reconciliar ciutadania i classe política.

Aquestes dues propostes d’acord queden complementades amb una moció que hem presentat per a reclamar principalment del govern central que no aplique eixa pujada de l’IVA tan bestial que pensa aprovar. Per a fer-ho ens hem basat en la moció que en 2010 presentaren els populars d’Algemesí contra la pujada de l’IVA que aprovà el President Zapatero, en les declaracions que va fer el primer edil en aquell plenari, així com en múltiples declaracions de 2009 i 2010 que feu el propi Sr. Rajoy. Cal recordar que en abril de 2010 el PP d’Algemesí presentà i aprovà una moció contra la pujada de l’IVA que tingué també els vots favorables del PSD i d’Esquerra Unida que hi introduí dos punts més. El PSOE s’abstingué.

Tal i com ells indicaren en aquella moció, i que nosaltres hi reproduïm en la nostra “tant l’evidència empírica com nombrosos estudis posen de manifest que la pujada dels impostos al consum en una situació de crisi econòmica com la que reflecteixen els propis pressupostos de l’Estat, és una mesura desaconsellable ja que, pels seus efectes negatius sobre el consum i per tant la inversió i l’ocupació, perjudicarà la recuperació econòmica sense tindre quasi impacte en la recaptació”. La pujada de l’IVA DE 2010, tal i com es va fer, ha perjudicat la recuperació econòmica real, i aquesta ho farà més. Si en aquells moment els populars d’Algemesí digueren se sumaren o impulsaren la campanya “Algemesí dice NO  a la subida del IVA” perquè l’IVA pujava dos punts, ara que no puja sols 3, sinó en molts casos 13 punts deuen ser coherents i recolzar aquesta moció que tan sols fa servir els seus propis arguments. En aquesta moció també es protesta per la rebaixa aprovada en la prestació de l’atur i per la reducció salarial dels funcionaris, que al capdavall el que fa és llevar diners en circulació d’Algemesí i la Ribera i impedir la reactivació de l’economia.

Esperem i confiem en la valentia i la coherència de l’equip de govern per tal que voten afirmativament aquesta moció, donat que la pujada de l’IVA i les altres mesures són contraproduents per l’economia local. Votar-la en contra significaria passar descaradament del “No más IVA” al “No, más IVA” i implicaria haver enganyat i utilitzat a tota aquella gent que donà aleshores suport a la campanya en contra de l’IVA que hi realitzaren.

Per últim informar-vos que per explicar a la ciutadania quin ha estat el discurs del PP estatal i local sobre aquest tema, hem elaborat un vídeo en clau irònica que recull declaracions al respecte del Sr. Rajoy i altres dirigents estatals, així com del Sr. Alcalde. Teniu  a la vostra disposició aquest vídeo titulat “IVA: The terror of “chuches. II” que podeu enllaçar o fer servir si us sembla interessant.

Comunicat Més Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here