Mil persones gaudeixen de les Bandes d’Albalat i Alzira en el XV Festival de Sant Bernat

0
299

Alzira va celebrar este divendres el tradicional Festival de Bandes de Sant Bernat que enguany va arribar a la seua 15 edició, un esdeveniment que patrocina l’Ajuntament de la capital de la Ribera Alta i organitza la Societat Musical d’Alzira.

Prop de 1.000 persones gaudiren en la Plaça del Carbó de l’actuació de dos grans societats musicals: l’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera i la Societat Musical d’Alzira que van oferir un gran espectacle musical. El festival es va iniciar amb una cercavila per part de les dos bandes que van interpretar els pasdobles ‘Segrelles» de José Pérez Vilaplana i ‘Los Dos Adolfos», de Martín Domingo»

Les dos bandes van tindre un detall preciós amb el compositor cullerenc, que va morir fa poc de temps, Rafael Talens, i van iniciar la seua actuació amb els pasdobles ‘Traner» (Albalat) i ‘Paquita i Nieves» (Alzira) d’este insigne compositor.

Sota la direcció de Saül Gómez, la Banda d’Albalat de la Ribera va interpretar, a més, «Estructuras Sinfónicas», de Bernardo Adam Ferrero i «October», de Whitacre. Els més de 120 músics d’Albalat de la Ribera van demostrar la seua gran preparació artística.

I és que diumenge que ve tenen una cita amb la història: participaran al Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València en la secció d’Honor, junt amb les bandes de la Lira Castellonera, Guadassuar, Alboraia i l’Artísitica de Buñol.

Com és tradicional la Societat Musical d’Alzira, també amb 120 músics, va tancar este festival, dirigida per Àngel Crespo, que va tornar a demostrar que és una de les millors agrupacions valencianes amb la interpretació de «La Venta dels Gatos», de José Serrano i «L’ocell de foc», de Stravinsky, una obra de gran dificultat i que va entusiasmar el públic assistent.

El regidor de Festes, Rafael Fita, entregà un obsequi a la Banda d’Albalat de la Ribera.

Riberaexpresss


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here