Facundo Botija: «Es difícil trobar una Volta a Peu com la d’Alzira que siga gratuïta»

1
488
Els corredors pujant a la Muntanyeta

La Volta a Peu d’Alzira ha arribat al seu cim tot just en complir els 25 anys des que s’integrara en les curses populars allà pel Sant Bernat del 1987.

Només per l’operatiu que intervindrà, unes 200 persones entre Protecció Civil, Creu Roja, Policia Local i col.laboradors, dona una idea aproximada a la magnitut de l’event en el que enguany participaran uns 2.300 corredors en la prova absoluta i al voltat de 400 en la I Cursa Infantil.

Més exigències

Facundo Botija és l’actual president del Club La Rabosa, que va nàixer, tot just l’estiu anterior al de la primera edició de la Volta. Botija assegura a Riberaexpress que en aquest quart de segle l’evolució de les voltes a peu ha sigut molt profunda; «abans eren com a més populars i els corredors eren molt menys exigents, en canvi hui ens demanen molts més serveis, diga’m que ha evolucionant al mateix caire que la societat».

També les carreres son prou més mercantilistes; «ara és difícil trobar una Volta a Peu d’entre 6 i 10 km que no cobren al participant una mitja de 5 euros i les mitjes maratons estan ja pels 15 i fins i tos 20 euros». Segons el dirigent de La Rabosa, «queden molt poques carreres del nivell de la nostra que siguen gratuïtes».

Una gran dedicació

Organitzar una Volta a Peu com la d’Alzira, requerix de mesos de dedicació i de moltes col.laboracions per tal de ser molt atractiva per als corredors sense que paguen un céntim d’euro. L’Ajuntament d’Alzira la subvenciona amb 4.000 euros ,quan no fa molt donava 5.400, recorda Facundo i a més conten amb la col.laboració especial del Centre Comercial Ribera del Xúquer i de mig centenar d’empreses privades.

Tots els que arriben a la meta reben, enguany, una samarreta tècnica, rosquilletes, gelats, refrescos i meló. Mentre que als participants de les proves infantil, alevi, benjamí i prebenjamí,  els organitzadors els penjaran una medalla commemorativa del 25 aniversari.

Més de 700 socis

Darrere d’aquesta potent organització hi ha una activa directiva encapçalada per Botija i un total de 736 socis, el que fa que siga una de les entitats esportives més nombroses de la ciutat. I és molt actiu este club perquè, a més d’esta cursa, ha organitzat enguany un fum de proves com, la Interescolar i l’Escolar en Tulell, la Social del club així com tres proves federades  a València i el Cross Provincial a Alzira.

El Club La Rabosa encara troba espai i temps per mostrar enguany la seua solidaritat amb l’ONG, Aldeas Infantiles i amb una associació de diabètics.

Les «raboses» d’Alzira han volgut celebrar l’efemèride, amb «una gran festa» diu molt orgullòs, Facundo Botija, que començarà a les 5 de la vesprada a les rodalies del carrer Gabriela Mistral, lloc on estarà situada l’eixida i la meta d’una carrera que ja  es referència en tota la Comunitat Valenciana.

Riberaexpress

1 Comentario

  1. Enhorabona per eixos 25 anys, per la excelent organització i per un recorregut que travessa paratges fantàstics!. La Volta a Peu a Carcaixent, la prova més veterana de La Ribera, també és i ha segut sempre gratuita i este any estå dins del circuit de carreres de la Diputació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here