L’Escola d’Estiu refresca les vacances de 80 menuts alcudians

0
265

Al voltant de 80 xiquets i xiquetes alcudians gaudeixen aquestos dies de les activitats que proposa l’Escola d’Estiu. Aquest servei, que ofereix l’Ajuntament, porta deu anys ajudant a les famílies del poble a mantenir el seu ritme de vida laboral durant el període estival sense descuidar els seus fills, que troben en aquest centre més de quatre hores diàries de diversió supervisada.

A les 9 del matí comença l’activitat, amb jocs lliures i dirigits (la majoria tradicionals o “de carrer”) fins l’hora d’esmorzar. Recuperades les forces, es reprenen els jocs per a després realitzar diferents tallers, que van des de la cuina típica de forn (coquetes, magdalenes, etc.) fins a la dansa, passant per la pintura i les manualitats, entre altres.

La pedra angular totes aquestes activitats és, aquest estiu, el coneixement de la localitat. El programa de jocs L’Alcúdia, el meu poble permet als més joves aprendre les tradicions, història i cultura alcudianes d’una manera lúdica i divertida, proporcionant-los així un doble benefici.

A més, la forta calor d’aquestos dies ha esdevingut l’excusa perfecta per celebrar fantàstiques “xopaes”, que fan les delícies tant dels menuts com dels propis monitors i són el millor dels finals per a tancar cada jornada d’intensa activitat. A colp de mànega, els xiquets refresquen els seus cossos i les seues ments, de manera que quan els pares els arrepleguen els troben amb un gran somriure dibuixat al rostre, fruit de la dosi de diversió rebuda, que dura fins al dia següent.

Els monitors organitzen els xiquets segons la seua edat; així, trobem dos subgrups d’Infantil (de 3 a 6 anys), un grup de Primer Cicle de Primària (de 6 a 9 anys) i un de Segon Cicle de Primària (de 9 a 12 anys).

L’Escola d’Estiu obrí les seues portes el passat 2 de juliol, i romandrà operativa fins el proper 10 d’agost.D’aquesta manera, els pares i mares que així ho desitgen encara están a temps d’inscriure els seus fills des del proper dia 1 fins al tancament de l’Escola; una Escola que esdevé una opció dinàmica, pedagògica i econòmica per que la nova generació d’alcudians aprofiten i gaudisquen les seues ben merescudes vacances.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here