La nova executiva del PSPV de la Ribera Baixa diu que la pujada de l’IVA es un «colp mortal» per al turisme

0
411

La nova executiva presidida per Jordi Mayor

El PSPV de la Ribera Baixa impulsa una comissió per tal de crear un pla d’ocupació.

El partit vol seure junts sindicats, empresaris, polítics i experts per a bastir un full de ruta comarcal.

L’executiva del PSPV de la Ribera Baixa es va reunir per primera vegada ahir a Cullera i el màxim òrgan de direcció comarcal ja hi ha llançat una proposta concreta: la posada en marxa una comissió encarregada de crear un pla d’ocupació i creixement econòmic amb la presència en la mateixa de sindicats, empresaris, experts i responsables polítics.

El secretari general del PSPV en la Ribera Baixa, Jordi Mayor, va declarar que la primera decisió presa “va encaminada a donar resposta des del minut zero al principal problema que tenim hui: la desocupació” i es fa “des del consens i l’actuació conjunta de tots els agents socials de la comarca”.

Mayor va anunciar que començarà a entaular contactes amb el president de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, així com amb els càrrecs polítics i electes del partit en totes les corporacions locals. Paral·lelament s’atorgarà un paper destacat als sindicats i als empresaris, als qui es convidarà a participar activament, per tal d’articular una espècie de “consell comarcal que dibuixe un full de ruta per al creixement”. Mayor va recordar que el mercat laboral “té una gran dimensió comarcal” i és per això que cal treballar “de forma coordinada, no hi ha un altre camí”.

“S’han de concentrar tots els esforços en la recerca de jaciments d’ocupació perquè la gent no pot esperar més”, va assenyalar. “Mentres el PP retalla despietadament, les famílies i les empreses passen penúries i cal donar-los una solució”, va denunciar. Respecte d’això, va augurar que “com està vist que el PP no fa eixe treball des de les alcaldies, haurà de ser la societat civil la que prenga la iniciativa amb el suport dels socialistes”.

“De totes maneres, esperem que des del PP i la resta de forces se s’unisquen a esta iniciativa de construcció perquè ningú pot estar en contra de buscar solucions comunes, viables i duradores per a crear ocupació”, va expressar.

Sobre els possibles sectors cap als quals hauria d’encaminar-se el creixement va posar com a exemples l’impuls de la rehabilitació de vivendes, el foment d’un nou model turístic de qualitat, la diversificació de l’activitat industrial, la gestió mediambiental o els servicis d’atenció als dependents com a possibles jaciments a explotar.

Oposició a la pujada de l’IVA

D’altra banda, l’òrgan de direcció comarcal es va pronunciar “rotundament en contra” de la pujada de l’IVA reduït del 8 al 10 per cent, anunciada pel president del Govern, Mariano Rajoy. “És un colp mortal de necessitat per al sector turístic”, va denunciar Major.

El secretari general del PSPV de la Ribera Baixa ha instat al diputat de Turisme de la Diputació de València i alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán “ que demostre si està amb el sector turístic o amb els interessos polítics del seu partit”. “Ara és quan a Sanjuán li toca enfrontar-se al PP i lluitar contra eixa pujada que sentència a l’única indústria que aguanta estoicament la crisi i crea ocupació”.

Així mateix, l’executiva va decidir mostrar el seu suport a la comunitat educativa de la comarca després dels últims retalls del Consell i a les mobilitzacions que s’han convocat i va anunciar la seua presència en totes elles.

El PSPV de la Ribera Baixa va anunciar que no tindrà una seu fixa i en el seu interés per acostar-se a tots i cada un dels pobles de la comarca es reunirà cada vegada en una localitat distinta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here