EU-Alzira proposa mesures per a revitalitzar el xicotet comerç local i la seua implicació en els serveis municipals

0
337

Ivan Martínez (EU)

Esquerra Unida d’Alzira ha presentat diferents propostes de treball en el Consell Assessor de Comerç d’aquest mes de juliol. Per un costat, per a què el xicotet comerç local aporte millores al servei d’autobús urbà, que es puga millorar l’accés al centre; o, per un altre, que els comerciants traslladen les seues iniciatives per a una major implicació de la ràdio municipal. Es tracta de donar més veu i participació a tots els agents de la ciutat. Cal recordar que tots els partits de l’oposició ja demanàrem en aquell consell municipal la peatonalització d’alguns dels carrers del centre urbà.

EU-Alzira ha proposat diverses mesures en el passat Consell Assessor de Comerç, per mitjà del representant de l’oposició en aquest organisme, per a donar major veu i buscar la implicació de la societat alzirenya en els instruments de participació municipal, amb l’objectiu que es puga beneficiar al conjunt de la ciutadania i d’una millor gestió de determinats serveis públics locals. En concret, per facilitar l’accés al centre urbà per mitjà de l’autobús municipal i també per una millor utilització dels serveis de l’emissora municipal.

Des d’EU, hem instat al Consell Assessor de Comerç per a què s’arrepleguen demandes del sector comercial respecte al servei de transport urbà: tals com freqüències de pas, itineraris o tarifes. I això per a un millor accés i mobilitat urbana al centre urbà. Recordem que la Llei Valenciana de Mobilitat insta a què es compte en tot moment amb els organismes de participació ciutadana per a les millores dels serveis de transport públics. Al mateix temps, hem demanat a l’Ajuntament a què facilite tot el suport tècnic necessari per a què es porten a terme.

De la mateixa manera, des de la nostra formació reivindiquem la participació del consell municipal de comerç per a què s’amplien els serveis de l’emissora pública local i beneficien la promoció de les xicotetes i xicotets comerciants. De fet, EU-Alzira ha demanat que es compte amb l’assistència dels responsables i del mateix Consell d’Administració d’Alzira Ràdio. Al respecte, els ingressos corresponents a publicitat de l’emissora municipal són molt escassos i el balanç de la societat resulta del tot negatiu (amb uns 200.000 € de dèficit l’any 2011).

Per a Ivan Martínez, regidor d’EUPV en l’Ajuntament d’Alzira: “és necessària la implicació dels distints sectors socials de la nostra ciutat per a proposar millores per al conjunt de la societat alzirenya. Al mateix temps, s’ha d’extraure un millor profit dels serveis municipal amb què ara comptem. Ara bé, això no es portarà a terme, no es podrà recuperar el centre urbà ni es podran generar noves oportunitats al xicotet comerç local, sense unes polítiques clares de l’equip de govern per estimular-ho. I això no pot passar per continuar fomentant les grans superfícies comercials, en detriment del xicotet comerç.”

En aquest sentit I. Martínez recorda que les formacions de l’oposició traslladaren conjuntament al Consell de Comerç i a l’equip de govern l’any passat la proposta de peatonalitzar alguns dels carrers del centre urbà, com ara Hort dels Frares i Piletes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here