Amparo Miquel, «la torrentina» de Benifaió, complix 100 años

0
300
Amparo Miquel amb l'alcaldessa

Va ser un dia de Sant Fermí de fa un segle quan Amparo Miquel Andreu, més coneguda com «la torrentina», malnom donat per l’origen dels seus pares vinguts de Torrent, va nàixer en el mateix carrer Trullàs on encara viu a Benifaió. Dissabte passat 7 de juliol l’alcaldessa de Benifaió Amparo Arcís i la regidora Sandra Garulo van visitar a la centenària per a fer-li arribar la felicitació de l’Ajuntament i a la seua vegada comprovar el seu bon estat de salut.

Amparo rep en sa casa als que la visiten sempre amb un somriure, el mateix de quan era jove «i treballava sense parar dia i nit, cuidant xiquets, en el magatzem del mimbre i en la cooperativa». És de les que recorda amb una memòria envejable aquells durs anys on el treball i els pocs ingressos eren les armes per a eixir avant «però amb força i valentia tot es pot aconseguir en esta vida» assenyala Amparo.

La centenària de Benifaió va enviudar fa més de 40 anys i encara que no va tindre fills posseïx una gran família amb els seus nebots, cosins i veïns «tots em volen molt i és que els oferisc sempre el meu bon humor». Un humor que no ha deixat de costat a esta edat ja que els típics acudits de l’època o alguna que una altra broma sol intercalar-la Amparo amb conversacions més serioses, «l’humor sempre ha d’estar present» assenyala.

Sobre el secret per a arribar a esta edat «sense prendre cap pastilla» Amparo assenyala que es deu al seu bon estat d’ànim. «He disfrutat molt de jove, he ballat en totes les revetles de mantó de Manila que Benifaió organitzava en les seues festes d’abans guanyant algun premi. Quan calia treballar a treballar però quan es pot cal disfrutar també de la vida».

Amparo agraïx a tots els que estan contínuament al seu costat «que són molts» l’afecte que li professen i té unes paraules «per a l’alcaldessa i l’ajuntament per recordar-se de mi en este dia».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here