S’asseca per primera vegada en molts anys una bassa al riu Magre i un altra corre perill

0
422
La bassa assecada i abans d'assecar-se

Fa algunes setmanes que la poca aigua que discorria pel Magre al seu pas per l’Alcúdia ja no corre. Les conseqüències les podeu veure en les fotos. La zona que baix del pont de l’autovia havia format una gran bassa està pràcticament seca, a l’igual que altra contigua més menuda. Desenes de peixos morts podrint-se en el llit del riu i causant una olor nauseabunda.

Cal dir que aquesta bassa es mantenia viva des de fa molts anys amb tan sols un fil d’aigua. L’any passat per aquesta època va ocórrer una situació similar, encara que no tan greu. El Magre és un riu que no té fixat un cabal ecològic, pel que l’aigua que baixa de Forata s’utilitza per a regar i no arriba a la part final del riu.

No obstant la depuradora de Carlet que desaigua al Magre origina un corrent permanent que havia creat un espai natural amb aigua, aus i peixos. Aquest any la història s’ha repetit però el mal és molt major ja que són setmanes sense que arribe una gota d’aigua.

Cal advertir que altra bassa de grans dimensions, uns 100×25 metres, que encara es manté viva amb peixos i polles d’aigua, corre perill d’assecar-se en els pròxims dies o setmanes si no es posa remei. Xúquer Viu ja ha posat en coneixement de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer aquesta situació.

El riu l’any passat:

El riu avui:

El riu avui
Peixos morts

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here