Algemesí elimina 2 places d’oposició reservades per a persones amb discapacitat

0
344
Josep Bermúdez

Segons es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de València de data 6 de juliol de 2012, l’Ajuntament d’Algemesí modificava l’oferta pública d’ocupació de 2008 perjudicant greument els interessos de les persones amb discapacitat. En 2008 l’oferta pública d’ocupació contemplava una reserva de 7 places de 40 per a persones amb discapacitat, 4 places per damunt del mínim exigit per la llei. Amb la rectificació actual, quasi quatre anys després, les 7 places es converteixen en 5, que tot i estar per damunt del mínim, significa un clar retrocés en la solidaritat envers les persones amb discapacitats.

En declaracions a la premsa s’ha justificat tal rectificació com la correcció d’un error que s’ha detectat ara i que, sorprenentment, des de 2008 ningú havia se n’havia adonat. Però MÉS ALGEMESÍ entén que no es tracta de cap tipus de rectificació d’un error, sinó d’una decisió política que rectifica altra. En  la línia que indicava l’estratègia global aprovada pel Consell de Ministres en 2008 en aquell coment es decidí conscientment augmentar el nombre de places obligatòries reservades a persones amb discapacitats com una mesura compensatòria i de discriminació positiva envers un col·lectiu que mostra una taxa de desocupació molt superior a la mitjana. Les persones amb discapacitats, pel simple fet de ser-ho, tenen més obstacles per trobar ocupació que les que no, d’ahí que en les ofertes públiques d’ocupació s’intente compensar aquest fet amb la reserva de places. La mesura adoptada pel consistori en 2008 anava en aquesta línia treball en favor de la justícia social.

Ara s’ha pres una decisió que va en la línia contrària. Òbviament és una decisió política insolidària, i no una rectificació d’un error com es vol emmascarar, i sembla ser que s’ha fet perquè donades  les circumstàncies actuals es creu convenient que es puga presentar  qualsevol. Cal fer constar que aquesta proposta passà fa unes setmanes per la Mesa de negociació i els representants del tots els sindicats municipals votaren  en contra, tot i que això no paralitza la proposta. La valoració de MÉS ALGEMESÍ de tal decisió  és que és inacceptable. És una decisió que demostra la  poca sensibilitat de l’equip de govern per qüestions socials. La reserva per  a minusvàlids en l’administració pública es fa, com hem dit, per a compensar la dificultat  que tenen aquestes persones de trobar ocupació en l’empresa privada i té, un doble efecte. Per una banda el compensatori, i per  altra,  mostrar la solidaritat i la sensibilitat envers la gent que experimenta més dificultat  en trobar ocupació. Políticament doncs, aquesta reducció de les places de reserva  significa donar  l’esquena  a les persones que més suport necessiten en el moment que més ho necessita. Tal decisió cal llegir-la com  a fruit del neoliberalisme que impera en les ments dels nostres governants  que els fa insensibles a aquesta sèrie de mesures de compensació social.

Per tot això MÉS ALGEMESÍ protestarà i palesarà el seu malestar en les properes Comissions Informatives i/o plenari per mostrar el seu desacord amb una decisió que considera injustificada i insolidària.

Comunicat de Més Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here