EU exigeix al Consell que pare els retalls en la prevenció d’incendis forestals

0
335

Incendi en Carlet

Des d’Esquerra Unida de la Ribera Alta exigim a la Generalitat Valenciana que paren els retalls en la prevenció d’incendis forestals, com ja vàrem denunciar l’any passat en diversos ajuntaments de la comarca, els quals han tingut unes conseqüències desastroses recentment en la part septentrional de la Ribera. Així com tornem a demanar al govern autonòmic que dote de suficients mitjans i recursos les polítiques de neteja i manteniment dels termes municipals, donat que els programes PAMER i EMCORP del SERVEF (dedicats sovint a aquestes tasques) encara estan en l’aire.

En els diversos ajuntaments on té representació EU en la comarca, ja el juliol de l’any passat denunciàrem les severes retallades en la prevenció d’incendis forestals (un 75% des del 2008 fins a l’actualitat) i en els Serveis d’Emergència de la Generalitat Valenciana (que es recolza amb voluntaris i han tingut una plantilla de caràcter temporal i discontinu, amb un 70% menys de pressupost en els últims anys).

En el 2010, l’incendi que afectà al sud de la Ribera (a Rafelguaraf, entre altres municipis, en total es cremaren 4.500 hectàries) i els terribles incendis d’enguany han costat una vida, diversos ferits, vora 49.000 ha cremades i una pèrdua econòmica i ecològica a hores d’ara incalculable (l’originat a Dos Aigües ha arribat fins a Carlet, Catadau, Tous, Llombai, Montroi, Real i Turís, amb vora 5.000 ha cremades). Tot plegat ha deixat en entredit la política forestal seguida pel govern autonòmic, i que és la seua competència exclusiva.

Des d’EU-la Ribera Alta demanarem a tots els ajuntaments que la Generalitat Valenciana elabore immediatament un Pla d’Emergències que compte amb els pobles i dote de recursos als ajuntaments, que tinga la seua implicació. Al mateix temps, exigirem que es convoquen de forma urgent els programes de treball PAMER i EMCORP, del qual depenen unes 1.000 persones en les dues Riberes, per a poder dur a terme tasques de neteja, manteniment i prevenció d’incendis forestals o altres incidències naturals.

Per a Asensi Garcia, coordinador comarcal d’EU-la Ribera Alta i regidor a Algemesí: “la deixadesa de la Generalitat en totes aquestes mesures de control i prevenció d’incendis, i la falta de cura dels nostres boscos, han tingut unes conseqüències terribles. Les retallades no només estan afectant a l’economia o al conjunt de la societat riberenca, també al nostre medi ambient i el nostre patrimoni natural. Des d’EU, com venim reclamant tant de temps amb l’oposició sempre del PP, demanem que es dote de més i millors recursos la salvaguarda dels nostres espais naturals”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here