Compromís insisteix en la reobertura de la investigació per l’accident del metro

0
565

Rescat de les víctimes a l'estació de Jesús

El grup  parlamentari ha insistit hui en la necesitat de que es torne a investigar  l’accident del metro de València ja que després de sis anys encara no s’ha identificat als responsables. El Diputat de Compromís, Enric Morera, ha lamentat que no s’haja esclarit encara la catàstrofe que es va cobrar més de 80 víctimes i que és l’accident de ferrocarril més gran en la història d’Europa.

Per aixó Morera ha demanat al Consell «que es reòbriga la investigació com un gest democràtic a les víctimes de l’accident i als seus familiars perquè és vergonyós que un accident d’aquestes característiques haja tingut la comissió de investigació més curta en la història de les Corts Valencianes”.

En aquest sentit, el síndic de Compromís ha criticat la passivitat del govern valencià al no haver destituït a la Directora Marisa Gracia «no s’entén com després de que es conega la manipulació de les declaracions del tècnics en la comissió, seguisca en la direcció de FGV».

Compromís, juntament amb altres partits de l’oposició, ja va manifestar el seu desig de que es reobrira la investigació per a esclarir quines van ser les causes del sinistre. Però el PP que fugia de qualsevol debat obert sobre el tema, va donar per resolt el cas tan sols un mes després de la tragèdia limitant-se a dir que l’accident fou  “ inevitable i imprevisible”.

Ahir mateix van rebutjar la invitació a una taula redona organitzava per la Fundació «Valencianista i Demòcrata» a la Nau de la Universitat de València juntament amb l’Associació de Víctimes del metro 3 de juliol.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here