Almussafes impulsa una campanya d’arreplega i reciclatge de llibres

0
375

  • La sol·licitud de la beca de llibres de la Generalitat, requisit indispensable per a disposar de llibres gratuïts el pròxim curs educatiu a Almussafes

Campanya de reciclatge de llibres a Almussafes

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Almussafes ha aconseguit implicar a les associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPAS) dels col·legis Pontet, Almassaf, IES, concertats i privats en la Campanya d’Arreplega i Reciclatge de llibres que s’ha impulsat el present curs educatiu 2011-2012.

El desenrotllament del citat pla de reciclatge, que s’està realitzant durant estes dos últimes setmanes de juny i que conclourà a mitjan pròxim mes de juliol, coincidix amb l’eliminació per part de la Generalitat Valenciana del bonollibre i la substitució de l’esmentada subvenció per les beques d’ajudes per a llibres de text.

Respecte d’això, el consistori d’Almussafes – Que en la dècada dels anys 80 es va convertir en pioner al convertir-se en el primer ajuntament d’Espanya que va sufragar íntegrament els llibres de text a tots els alumnes de la localitat – planteja com a requisit indispensable per a disposar de llibres gratuïts el pròxim curs educatiu, la formalització per part de tots els alumnes de la sol·licitud de la beques d’ajuda convocades per la Conselleria d’Educació.

La Regidoria d’Educació, en col·laboració amb les associacions de Pares i Mares d’Alumnes (AMPAS) Pontet, Almassaf, IES d’Almussafes, així com dels concertats i privats, està duent a terme una Campanya d’Arreplega i Reciclatge de Llibres per a la que s’ha sol·licitat la col·laboració de tots els pares dels estudiants.

Els llibres de text d’infantil i dels nivells d’educació obligatòria (Primària i Secundària) es sufragaven íntegrament per l’Ajuntament, exceptuant aquells trams educatius de Primària que, fins a la data, han comptat amb un bonollibre de la Generalitat, i en este cas el consistori municipal aportava la part econòmica no subvencionada per l’administració autonòmica.

La gestió del repartiment i del reciclatge recau en les corresponents AMPAS dels centres educatius, ja que el conveni que l’Ajuntament d’Almussafes manté amb les associacions de pares especifica que la col·laboració és per a la gestió de la compra, el repartiment i, també,  per a l’arreplega i reciclatge dels llibres, la caducitat del qual en alguns casos és de tres anys, mentres que en altres – Quaderns, llibres de text, etc – tan sols poden utilitzar-se cada any i, per tant, resulten inservibles per a nous usos.

“A pesar d’això – destaquen fonts municipals – no s’ha dut a terme l’arreplega dels volums esmentats, ni tampoc el reciclatge durant els últims anys”. Per això, la Regidoria d’Educació, direccions dels col·legis públics i Institut i responsables de les AMPAS d’Almussafes han acordat recuperar les campanyes d’arreplega i reciclatge que es realitzaven en edicions anteriors en este final de curs 2011-2012.

La campanya, que inclou tant els llibres de text del curs educatiu que acaba de concloure, com dels cursos anteriors, s’està desenrotllant durant estes dos últimes setmanes del mes i durant les primeres setmanes de juliol es procedirà a la selecció i classificació dels llibres reutilitzables i d’aquells volums que es destinen al banc de llibres i dels que finalment es convertisquen en pasta de paper, tasques que duran a terme un grup de voluntaris. Entre els materials que s’arrepleguen també s’inclouen els quadernets i els llibres de treball.

“L’etapa de crisi que vivim, el bon ús que des de l’administració local hem de fer dels recursos públics i la millora del medi ambient aconsellen l’adopció d’este tipus de mesures, i més encara que el pròxim curs educatiu desapareix l’ajuda del bonollibre de la Generalitat Valenciana”, explica la regidora d’Educació, Elia Alepuz. De fet, cada any són mils els llibres que acaben en els contenidors de fem o es guarden en les cases sense cap utilitat, volums que seran de gran utilitat per mitjà de la seua reutilització o transformació en pasta de paper, en els casos que no complisquen uns mínims requisits de reciclatge.

Beques de llibres de text

Precisament en el DOCV de dijous passat dia 28, es va publicar l’orde de la Conselleria que regula les beques d’ajuda per a llibres de text per als alumnes de primària i secundària.

El termini per a presentar la sol·licitud es va iniciar el divendres dia 29 i conclou el pròxim 25 de juliol. Des de l’Ajuntament d’Almussafes ja s’ha preparat un ban informatiu de la pròpia alcaldia, en el que s’anuncia que les peticions s’han d’arreplegar i entregar en el centre de primària o secundària, públic o concertat, on estiga matriculat l’alumne per al curs 2012-2013.

També es recorda als empadronats en el municipi que, atés que l’esmentada beca d’ajuda a llibres substituïx al bonollibre, serà requisit indispensable haver presentat la corresponent sol·licitud de la beca de llibres per a poder adquirir els llibres de text del pròxim curs de manera gratuïta per l’Ajuntament i a través de les AMPAS. Per això, anima que sol·liciten la beca tots els alumnes de primària i secundària, encara que no complisquen els requisits de baremació establits per la Conselleria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here