Jordi Mayor, escollit nou secretari general del PSPV de la Ribera Baixa

0
454

Jordi Mayor

El nou líder dels socialistes riberencs obté vora el 87% dels vots en el congrés constituent

Jordi Mayor va ser escollit secretari general del PSPV-PSOE de la Ribera Baixa en el congrés constituent de la formació que es va celebrar este passat dissabte en Sueca. Mayor, que va ser l’únic que va presentar candidatura, obtingué prop del 87% dels vots en aconseguir el suport de 32 dels 37 delegats acreditats.

D’esta manera, el també portaveu municipal de Cullera aconseguix un ampli recolzament al seu projecte comarcal, que a més es va vore referendat amb el suport del 100% dels delegats a la nova executiva.

Mayor ha integrat en l’òrgan de direcció a la totalitat de les poblacions i a les distintes sensibilitats del partit. “Hem eixit units, forts i reforçats”, va declarar profundament satisfet al concloure el conclau del dissabte.

Prèviament, Jordi Mayor es va dirigir a l’assemblea en un discurs en què va desgranar els eixos fonamentals del seu projecte, del qual va explicar que té com a objectiu fonamental “convertir el PSPV de la Ribera Baixa en l’eix defensor de les polítiques de creixement i ocupació que impulsen la nostra comarca”.

El ja nou secretari general va advocar per mancomunar servicis amb la finalitat d’optimitzar la gestió dels recursos municipals. Així mateix, apostà per la defensa comuna dels interessos comarcals. “No hem de renunciar a un lobby territorial que aglutine interessos polítics, socials i econòmics”, va subratllar. Un grup de pressió, va continuar, que influïsca a l’hora de decidir sobre les infraestructures o d’aspectes fonamentals com la construcció d’un hospital en la Ribera Baixa.

«El PP discrimina la Ribera Baixa»

Mayor va acusar al PP de “discriminar” la comarca “amb la paralització de les grans inversions, la supressió dels plans d’ocupació com l’Emcorp i el Pamer que deixaran este estiu a 400 persones més en la desocupació o els retalls en sanitat i educació”. “Els alcaldes i regidors del PP estan molt calladets”, va ironitzar, “s’han oblidat que el seu deure no és servir ni a Rus, ni a Fabra ni a Rajoy, sinó als ciutadans que els han votat perquè defenguen els seus interessos”.

Al voltant d’això, recordà que les dos anteriors legislatures, “als socialistes de la Ribera Baixa no ens va tremolar la mà ni la veu a l’hora d’anar a Madrid a exigir-li a Zapatero”. En eixe sentit, va recordar l’arribada de grans inversions com la A-38, l’AVE a Cullera, els ponts de Riola i Fortaleny o el Filtre Verd de Sollana.

Mayor també va realitzar una defensa de la gestió que els alcaldes socialistes han fet en els municipis de la comarca. “Els ajuntaments de signe socialista, com Albalat, Riola, Fortaleny o Sollana la passada legislatura, són els que gaudixen d’una millor salut econòmica, paguen al dia i no estan intervinguts”, va destacar. “Ajuntaments xicotets, amb pocs recursos, però tot un exemple de com s’ha de fer una bona gestió municipal”.

Executiva integradora

La nova executiva comarcal, aprovada per unanimitat, té com a president l’alcalde de Riola, Manuel Anaya. El número dos del partit serà l’Almussafeny Toni González, qui també exercirà com a secretari d’Organització.

Per la seua banda, Inés Domínguez (Polinyà de Xúquer)ocuparà la secretaria d’Igualtat. Enrique Vidal (Sueca), dirigirà Política Institucional; Juan Antonio Roig (Albalat de la Ribera) serà el responsable d’Acció Electoral; Jordi Sanjaime Mareny de Barraquetes), Agricultura i Medi Ambient; Rafa Gisbert (Favara) portarà Relacions Sindicals; Julià Guillem Sollana) al capdavant de Promoció Econòmica; Carmen Pérez Cullera), Sanitat i Salut Pública; Amparo Esteve (Llaurí), Formació i Mobilització i Sebas Crespo (Fortaleny), Acció Cultural i Patrimoni, entre d’altres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here