EU-Alzira considera un “absolut menyspreu” de l’ajuntament a l’escola pública que es destinen sols a la concertada les beques de menjador (160.000 €)

0
748

Esquerra Unida considera un “absolut menyspreu” a l’escola pública que l’Ajuntament d’Alzira destine tota la partida de beques de menjador (pressupostada en 160.000 €) a l’ensenyament concertat, segons les bases de la convocatòria publicades hui.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EUPV en l’Ajuntament d’Alzira: “resulta inconcebible que en la situació actual de retallades en totes les partides pressupostàries de l’ensenyament públic per part de la conselleria (en ajudes, subvencions, en material o professorat) l’Ajuntament es dedique a excloure a l’escola pública. I més quan hi ha tantes altres necessitats de l’ensenyament públic per cobrir, sent que l’educació pública deu ser gratuïta.” Des d’EU recordem també que l’Ajuntament ha retallat en les tasques de manteniment o despeses dels centres públics d’ensenyament d’Alzira en un 10%, en els tretze edificis que són de titularitat municipal.

EU-Alzira proposa que dels diners dedicats al menjador escolar per part de l’Ajuntament es destinen a la creació i foment de cooperatives de llibres en els centres públics, que permeten el reciclatge de material i llibres escolars (que solen costar uns 200€ per alumne/a). Cal recordar que la conselleria ha retallat en un 30% el total de l’ajuda del bono-llibre i que s’ha quedat exclós un 50% de l’alumnat amb els nous barems.

D’igual manera, des d’EU-Alzira instem a la regidoria d’Educació que es dote de més pressupost les escoletes infantils municipals, un servei públic que depèn del mateix Ajuntament. L’aportació actual del govern local és de 180.000 € dels 600.000 € totals. Recordem que són les mateixes famílies usuàries de les escoletes infantils municipals les que han de sufragar la major part d’aquest servei (en un 40%), mentre la Generalitat a penes ha aportat 100.000 €.

Ivan Martínez, regidor EU

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here