Alginet celebra la seua primera cerimònia civil d’acollida de xiquets

0
334
Cerimònia d'acollida

La cerimònia d’acollida s’ha celebrat en el Saló de Plens de l’Ajuntament, estrenant el nou Reglament de Cerimònies Civils que a penes fa quinze dies es va aprovar de manera definitiva.

En el context d’una cerimònia familiar íntima, però conscients que s’estava obrint una nova etapa institucional a Alginet, la família Martínez Gómez, han volgut festejar amb els seus familiars la bona nova que comporta tindre un fill, acollint-se al nou Reglament de Cerimònies Civils que regula tant el matrimoni, l’acollida com l’acomiadament.

Així, ahir de vesprada el regidor d’IdEA, Carles Bayarri, donava la benvinguda al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alginet a Andreu, fill de Rafa i Tere, com a nou membre de la comunitat local i veí del poble.

En la cerimònia d’acollida ciutadana, l’Ajuntament en acte públic, a petició dels pares, i en representació de la comunitat local, dóna la benvinguda i acull en el seu sí al nou ciutadà per atorgar-li aquest caràcter i reconéixer el seu dret al gaudi dels drets reconeguts en la Declaració Universal dels Drets del Xiquet i en la Declaració Universal dels Drets Humans.

En aquesta cerimònia, els pares també es comprometen públicament a prestar assistència al seu fill i assumeixen la responsabilitat de proporciona-li, dins de les seues possibilitats i mitjans econòmics, les condicions de vida que siguen necessàries per al seu desenvolupament com a persona.

L’acte consistí en una senzilla cerimònia, que va durant uns vint-i-cinc minuts, acompanyada de melodies, i en la qual es van intercalar lectures de poesies per part dels pares i els padrins, que feien referència a la relació d’estima pater-filial i la responsabilitat de formar en valors cívics a l’infant, per a contribuir a una societat més justa i solidària.

L’esdeveniment acabà amb l’entrega d’una xicoteta olivera per part del regidor que “haurien de plantar, de regar i de cuidar conjuntament, perquè desprédesprés puga arrelar amb força en terra i cresca al nostre poble com l’Andreu” i la signatura d’un acta per part dels pares i els padrins.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here