50 persones participen en la Jornada Educativa «Punt de Trobada» d’Antella

0
308
Jornada celebrada a Antella

El dissabte  es celebrà a l’alberg de l’assut d’Antella la Jornada Els reptes educatius en un món en crisi. Es tracta d’una Jornada emmarcada dins de les activitats de la 27 Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera i un acte del 5é Congrés d’Escola Valenciana. A més a més, aquesta iniciativa obeeix a la intenció de la Coordinadora de Centres de la Ribera d’organitzar aquest perfil de jornades, sota la marca Punt de Trobada, amb què es proposarà debatre sobre temes educatius molt significatius, buscant sempre la complicitat de les entitats, col·lectius i organitzacions, culturals i socials que a la comarca porten endavant projectes que poden tindre una alta incidència en la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de la Ribera.

La Jornada d’enguany, que s’ha realitzat el 30 de juny, a Antella, ha reunit aquelles organitzacions, també d’àmbit de País, que desitgen obrir un debat sobre les repercussions que han provocat les retallades motivades per la crisi econòmica i les mesures per combatre-la, les quals han centrat bona part de les iniciatives polítiques a intervindre en aquells àmbits socials, laborals i econòmics per erosionar allò que s’ha anomenat societat del benestar, perjudicant  la ciutadania i beneficiant l’entramat del poder econòmic, el vertader causant de la crisi per les seues pràctiques especulatives i pel seu índex de corrupció política i financera.

Davant d’això, l’educació ha estat un dels sectors més retallats, contràriament al que ha passat en altres països també afectats per la crisi, com França i Alemanya, que han augmentat les partides pressupostàries assignades a educació entre un 22 i un 6%, en considerar que aquestes inversions són estratègies per al seu respectiu creixement econòmic.

A la Jornada Els reptes educatius en un món en un món en crisi, s’han inscrit 50 persones, provinents d’entitats socials i culturals de la comarca, de les AMPAs dels centres educatius, professorat i estudiants universitaris. A més a més, també hi participen 20 ponents i moderadors, que pertanyen a organitzacions i col·lectius amb una llarga trajectòria d’activisme social i cultural, com la pròpia Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, Fundació Sambori, Escola Valenciana, CODERI, Moviments de Renovació Pedagògica del País Valencià, FAPA València, Xúquer Viu, La Ribera en Bici, BEA (Bloc d’Estudiants Agermanats), Reviscola i el Moviment 15-M.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here