La Trobada d’Escriptors que es fa al Pirineu es trasllada per primera vegada a Alzira

0
355
Mostra de les divuit trobades al MUMA

Alzira acollirà aquest cap de setmana la XIX Trobada d’Escriptors al Pirineu, en el marc de la qual una vintena d’autors catalans i valencians faran estada a la ciutat i la comarca durant dos dies. La Fundació Bromera enguany exerceix d’amfitriona d’aquestes jornades que reuniran autors com Martí Domínguez, Josep Piera, Urbà Lozano, Esperança Camps, Pasqual Alapont, Àngels Moreno, Enric Lluch, Josep Franco, Josep Palomero o Vicent Borràs, entre altres.

Les activitats s’encetaran aquest divendres 29 de juny, a les 8 de la vesprada amb la clausura de la mostra "L’esperit d’Àneu”. L’exposició ha estat oberta des del passat 17 de juny al MUMA (Museu Municipal d’Alzira) i mostra la trajectòria d’aquest certamen al llarg dels seus divuit anys d’història.

Aquesta trobada d’escriptors va nàixer l’any 1994 de la mà del Consell Cultural de les Valls d’Àneu (Lleida) amb la intenció de potenciar la zona i fomentar trobades de d’escriptors de diferents cultures als Pirineus. Des de la primera trobada, s’han anat incorporant escriptors valencians a aquest encontre, fruït del qual es publica cada any un llibre coral amb creacions literàries dels autors convidats sobre l’espai que els acull. Enguany, l’espai pirinenc és substituït per la Ribera del Xúquer, terra d’escriptors de relleu del nostre territori i on va nàixer l’editorial Bromera i al seu recer la Fundació Bromera, entitat que enguany commemora el desé aniversari.

Amb la intenció de conéixer el territori, aquest dissabte 30 de juny els escriptors visitaran la Murta, la Muntanyeta dels Sants i la casa de Joan Fuster. Les activitats conclouran el mateix dia, a les 7 de la vesprada amb els actes oficials de l’encontre. El coordinador de les trobades, Ferran Rella, presentarà el llibre de la trobada anterior Capolatell, Relats Pirinencs. Tot seguit, el director de la Fundació Bromera, Josep A. Fluixà moderarà una taula redona on participaran els escriptors Àlex Broch, Ramon Sistac i Martí Domínguez.

La programació d’activitats ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats de la Ribera com són els ajuntaments de Sueca i Alzira i l’editorial Bromera, a més de la Fundació Bromera que ha estat juntament amb el Consell cultural de les Valls d’Àneu, organitzadora de l’encontre.

Bea Tortosa

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here