Presentació del llibre “150 anys de Música de Banda a Carcaixent”

17
6296

Este dijous, a les 20 hores, es presenta al públic un llibre sobre la història de la música de banda a Carcaixent: “150 anys de Música de Banda a Carcaixent” (Anuari 1860-2010), escrit per Gregorio Muñoz Martínez i Joan Ribera Barberá.

La presentació tindrà lloc a la seu de la Societat Lira i Casino Carcaixentí (C / Julià Ribera, 11).

Després de gairebé 20 anys d’investigació, recopilació i consultes a diferents persones relacionades amb el món de la música, els autors han aconseguit publicar aquest estudi. En ell es narra la tradició musical que ha tingut Carcaixent des de 1860 fins als nostres dies, a través de la trajectòria de les seues sis bandes de música.

El llibre, de més de 200 pàgines, conté la reproducció d’interessants textos i prop de 300 fotografies.

En la publicació es pot conèixer que Carcaixent és un dels municipis de la Ribera pioners en la formació d’una banda de música. A més, durant la investigació els autors han trobat diferents dades històriques de les quals no es tenia notícia, com per exemple: un músic de Carcaixent clarinet de la banda del Regiment d’Àfrica el 1760, un compositor de pasdobles, marxes, tangos, masurques de 1880; dues obres inèdites compostes sobre Carcaixent «Els carcagenteros» i «Flor carcagentina» de 1930, entre d’altres.

17 Comentarios

  • Enhorabona als autors!. Sempre incombustibles al llarg de tota una vida dedicada a la docència i sempre amb la música com a protagonista!. Gràcies pel vostre treball, pel vostre esforç i per la vostra dedicació!.

   • Anem a vore Opinador, no sé si eres Ino, pero eres de l’equip de govern: Qué dius de gran treball, si l’any que guanyarem el Certamen de València en la Secció d’Honor l’alcaldessa no estava a la plaça de Bous?? On estava??? Sols vaig vore a Isabel i clar a Barrachina que estava tocant i encara no era polític. No teniu vergonya!!!

    • Jo no sé qui eres tu, i poc que m’interesa però, malgrat eixe moment fòra especialment important per a la Lira, tu no saps perquè l’Alcaldessa no hi estava present i jo si, per això la justifique plenament, perquè hi ha motius personals i moments en la vida d’una persona que ho justifiquen tot.
     Per cert, si valores l’actitud de l’Equip de Govern cap a vosaltres en funció d’eixe fet concret crec que eres profundament injust. Des de la major part de col·lectius es pensa que l’Ajuntament te cap a vosaltres un «tracte de favor» que no te amb altres associacions que, pot ser, també ho mereixen.
     Jo no ho justifique; crec que teniu qualitat, quantitat i història per a això i més però, amb tot el respecte, no puc compartir el teu argument.

     • Sr. Opinador demane disculpes per què jo no sabia res de si Lola tenia algun tipus de problema personal eixe dia i que li ho faça extendible a l’alcaldessa. Jo era jove i me semblà un poc de despago que no estagueraal Certamen. Però no son privilegiats, son la principal entitat cultural del poble. Sé que l’Ajuntament ens ajuda i espera que continue així.

 1. Yo ya he visto el libro. Es una pasada. Mucho trabajo y dedicación que espero que la gente valore. Pròximamente se retrasmitirá una entrevista de los escritores en Canal 9.

  • Sr. músic de la Lira: no te vosté que demanar disculpes de cap cosa. He entés perfectament el seu sentir i el seu punt de vista i m’ha paregut comprensible. M’he posat en el seu lloc i en el dels seus companys i ho ho entés. Sols he intentat explicar-li un poc les raons que expliquen eixe fet concret.
   Li agraixc a vosté i el felicite per la seua educació i respecte en exposar els arguments, una cosa poc freqüent per ací i molt d’agraïr.
   Sempre he pensat que els músics esteu fets d’una matèria especial: este és un bon exemple. Encantat de debatre amb vosté!.

   • Vostés des de l’Ajuntament tenen que ajudar a la Lira tot el que puguen, i una bona idea es la llei del Mezenazgo. Li agraix el seu to, en Do Major, i espere que La Lira, els seus músics, els seus socis, educandos i directiva sempre estiga reolzat per l’ajuntament.

    • Un desitg compartit. Afortunadament, Carcaixent és una ciutat amb un teixit associatiu nombrós i divers. Tenim més d’una vintena d’entitats culturals i altres tantes esportives a las quals hi ha que atendre, en el seu punt i necessitat. No serà tasca gens fàcil!.
     Mire, com a exemple: l’acte de presentació serà dijous a les 20 hores, justet el dia i l’hora en qué tots els regidors de l’Ajuntament i l’Alcaldessa tenen l’obligació i el deure d’assistir al Ple Ordinari d’este mes. Un motiu raonat per a no assistir que no significa un desinterés en l’acte!.

 2. Felicidades y enhorabuena a Gregorio Muñoz Martínez, un hombre decidado toda su vida en cuerpo y alma a la educación y la cultura, el Melchor Gaspar de Jovellanos de nuestra era, pero sin rozar la política. Un hombre admirable, bueno y trabajor de forma desinteresada, alguien del que todos deberíamos tomar ejemplo y más en los tiempos que corren, seguro que nos iría mejor. Muchas felicidades y muchas gracias por toda tu labor.

 3. Xiqueta, que raó tens. D. Gregorio va ser mestre meu i de les meues germanes. Hui en dia jo els parle als meus fills d’ell. Més mestre i més persones deurien de haber en aquest món com ell. Per circunstàncies de la meu vida, també sé que gràcies a la seua llavor en la música, la Lira té algunes coses que agrair-li.
  Gràcies.

  • El libro lo puedes comprar en: Kiosco Juanjo, Estanco Enrique, Librería San Antonio, Bombardí, Librería Salom, …

 4. Enhorabona per aquest tipus de treballs! Algú em podria dir qui ho publica i on es pot adquirir el llibre? Gràcies.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here