Compromís demana que pensionistes, estudiants i aturats de llarga durada no paguen l’autobús d’Alzira

0
270

Carles Aranda

Aranda: Bastidas va proposar el servei gratuït de l’autobús quan estàvem en una bona situació econòmica i ara en plena crisi pretén que pague tot el món. El dèficit dels serveis públics municipals no el poden pagar els més desfavorits.”

Dins del Pla de Pagament a proveïdors de l’Ajuntament d’Alzira es va proposar, entre altres mesures, l’augment de diverses taxes municipals i, en concret, tornar a pagar per la utilització de l’autobús municipal.

Si fa unes quantes setmanes advertíem a l’equip de govern que s’establiren bonificacions i exempcions per als col·lectius més castigats amb la crisi, la veritat és que la proposta que passa a la Comissió Informativa i al Ple d’aquest dimecres és restaurar el pagament de la taxa al nivell de l’any 2003 : 0,70€ dia laboral i 1 € dia festiu, sent gratuït per a menors de 12 anys acompanyats d’un adult.

Des de la Coalició Compromís per Alzira estem en desacord en aquesta política de preus per a tots per igual i considerem s’ha d’exonerar del pagament de l’autobús als pensionistes, joves estudiants i aturats de llarga durada perquè considerem que els més desfavorits no poden ser el castigats davant la crisi econòmica.

Estem oberts a discutir formules alternatives o fixar límits segons el nivell d’ingressos de les famílies però d’entrada ens oposem a fixar de nou la taxa pel servei de l’autobús municipal sense respectar les bonificacions existents a la ciutat des que governava el Bloc en el nostre ajuntament.

A més devem recordar que actualment el servei ho presta una empresa privada amb un cost per a la corporació superior a la mitjana dels últims anys com a conseqüència d’una mala gestió del PP. La seua representant Lola Ortega no va respectar l’antiguitat que tenien els antics xofers de la cooperativa que gestionava el servei des de feia més de vint anys i avui és el dia que s’han acomiadat a dos antics empleats als qui els han pagat l’acomiadament per un sol any de treball.

Comunicat de Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here