CC.OO denuncia el tancament per les vesprades dels centres de salud de la Ribera a l’estiu

1
347
Centre de Salud d'Algemesí

El sindicat CCOO vol denunciar públicament el tancament per les vesprades dels Centres Sanitaris de la comarca des de l’1 de Juliol al 30 de Setembre de 2012. Tots els Centres de Salut i Consultoris de La Ribera estaran tancats de 15h a 8h i sols se prestarà atenció urgent a la població en els Punts d’Atenció Continuada.

Tota l’atenció sanitària ordinària i programada se concentrarà de matí, en menys personal ja que els mesos de Juliol, Agost i Setembre són el període de vacances dels professionals que treballen als centres. Des del nostre punt de vista no té cap justificació ja que encara que la població estiga de vacances, molta gent se queda en les urbanitzacions i en les platges de la comarca i a més a més perquè som una zona costera i en estiu tenim un augment de població d’altres comunitats que venen a les nostres costes a passar l’estiu.

A esta situació cal afegir la disminució progressiva de la plantilla que s’ha produït en els últims anys, que està ocasionant una massificació de les consultes i de l’assistència sanitària en general per falta de personal.

Per altra part està canviat el sistema de derivar als pacients des de l’A. Primària a l’A. Especialitzada. Fins ara els Metges de Capçalera podrien enviar directament als pacients a una consulta d’Especialista. En este moment el Metge de Capçalera fa la petició i és el Coordinador de les Especialitats el que decideix quin és el pacient que requereix Atenció Especialitzada, i li dona la cita, i quin té que continuar essent atès pel seu Metge de capçalera, ignorant la petició de consulta que este ha realitzat, per lo que les citacions ja no se donen des dels Serveis de Cita Prèvia dels centres, sinó des de l’Hospital de La Ribera directament. Hi ha especialitats que tenen les agendes tancades (Nefrologia, Neurologia…), altres que tenen més de 3 mesos d’espera ( Oftalmologia, Otorrinolaringologia, Urologia…).

També hem detectat una disminució progressiva de la substitució del personal, que ha passat del 61,37% en l’any 2010 al 40,01% en 2012. On més ha disminuït el percentatge ha sigut en A Primària que va ser en 2010 del 64% i en 2012 36,74%. Esta falta de personal en els Centres d’A. Primària va a ocasionar que se deteriore l’atenció sanitària a la població progressivament, perquè se van a massificar les consultes així com el servei d’urgències de l’hospital, al estar saturades les consultes ordinàries dels centres de salut.

La forma de millorar la salut a la població és tenir una Atenció Primària de qualitat, si li restem recursos humans a la sanitat bàsica, no podrem dedicar-nos a promocionar hàbits saludables o a prevenir malaties, sols podrem ocupar-nos de les persones malaltes.

Des de CCOO volem demanar-li a la Conselleria de Sanitat i a la Empresa que gestiona la Sanitat en el Departament de Salut de La Ribera que no abandone un servei tan bàsic com la Sanitat pública i dedique els recursos humans i econòmics suficients per donar una assistència sanitària de
qualitat, perquè la Sanitat no pot ser un negoci, és un servei a la població i una inversió en qualitat de vida.

Comunicat de CC.OO.

1 Comentario

  1. Que jo sàpiga, ja fa uns quans anys els metges de l’1 de juny fins al 30 de septembre passen consulta pels matins sols, NO PER LES VESPRADES,
    si et poses malalt, has d’anar a URGÈNCIES!!!!!!
    Açò no s’ha inventat ara

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here