Sentit homenatge de Bloc-Compromís de Carlet a Joan Fuster

3
405

El  Grup Municipal de Bloc-Compromís  de Carlet va retre un homenatge a l’escriptor Joan Fuster en el 20é aniversari de la seua mort, en el monòlit dedicat a l’autor de Nosaltres els valencians, llibre emblemàtic que enguany celebra també els  50  anys  de la seua publicació.

Els regidors feren ofrena d’una corona de llorer a l’escriptor suecà i la portaveu del Grup Municipal, Maria Josep Ortega, va assenyalar, en el seu parlament, que “ Fuster és sense dubte  l’intel·lectual valencià més important del segle XX, una persona amb una lucidesa extraordinària , un dels grans assagistes europeus contemporanis. Però per a nosaltres encara és molt més.  Joan Fuster significa també l’inici del valencianisme polític i cultural modern, sense el qual  el País Valencià no existiria tal i com ara el coneixem.”

L’acte, molt emotiu,  va finalitzar amb la interpretació de la Muixeranga.

3 Comentarios

  1. Aixó de «significa també l’inici del valencianisme polític i cultural modern, sense el qual el País Valencià no existiria tal i com ara el coneixem», vol dir «que escomençaren a mig catalanitzar i manipular a conveniencia d’ells l’historia», per exemple:

    PAIS VALENCIÀ NO EXISTEIX (excepte per als catalans de pura cepa, que son una minoria real, ja que quasi tots tenen arrels andaluços o gallegs i els sin fot eixe tema), però la nostra terra es diu COMUNITAT VALENCIANA oficialment i per a la gran matjoria (99’9%) dels valencians, el problema es que als valencians del Nord (Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona) els agrada dir-ho aixina perque diuen que mosatros també som catalans, quan oficialment i per al 99% dels valencians es totalment fals.
    Aixó es com si ara vullgueren 4 tios que se claven en politica, dir que Espanya es diu Hispania o Al Andalus, itat que seria el mateix?
    però ells erre que erre amb la historia manipulada i desfasada.
    No n’hi ha que fer-los molt de cas als que opinen aixina i au!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here